Aprèn a fer melmelades de verdures
Si ja t’has cansat de les melmelades de sempre, per què no proves de fer les teves pròpies melmelades de verdures? Les pots conservar durant dos anys, i només necessites pots hermètics (que pots reutilitzar, però assegura’t que estiguin ben nets) i ingredients molt fàcils de trobar.
Melmelada de carbassa i pastanaga
Ingredients
- 250 g de pastanaga pelada
- 500 g de sucre
- 1 kg de polpa de carbassa
- Suc de mitja llimona
Preparació
- Talla les verdures: la polpa de carbassa (sense llavors) i les pastanagues en forma de daus d’uns 2 cm. Posa’ls a la cassola, amb el sucre i el suc de llimona.
- Cou i ves removent durant uns 45-60 min i tritura la barreja amb la batedora.
- Fica la melmelada als pots, tapa’ls i coloca’ls cap per avall fins que es refredin.
Melmelada de pebrot
Ingredients
- 400 g de pebrot vermell
- 50 ml d’aigua
- 50 ml de vinagre de vi blanc
- 200 g de sucre
Preparació
- Neteja els pebrots i treu-los les llavors, el tronc i els nervis. Talla’ls a trossos petits, posa’ls a la cassola i afegeix el sucre, l’aigua i el vinagre.
- Cou durant uns 30 minuts i ves removent.
- Tritura la barreja i cola-la si és necessari.
- Fica la melmelada als pots, tapa’ls i coloca’ls cap per avall fins que es refredin.
Melmelada de tomàquet
Ingredients
- 500 g de tomàquets
- 250 g de sucre
- Suc d’una llimona
Preparació
- Pela i talla a trossos els tomàquets i fica’ls a una cassola amb el sucre i el suc de llimona. Deixa que reposi durant dues o tres hores.
- Cou a foc lent durant 45 minuts aproximadament i ves barrejant amb una cullera fins a obtenir una massa homogènia.
- Treu-la del foc uns minuts abans d’aconseguir l’espessor desitjada, ja que després s’anirà tornant més densa.
- Fica la melmelada als pots, tapa’ls i coloca’ls cap per avall fins que es refredin.