El nostre blog

Publicado el dia

El tradicional empedrat de bacallà, amb taronja súper refrescant!

T’has parat a pensar en els moltíssims tipus d’amanides que hi ha? L’univers d’aquest saníssim plat ha esdevingut infinit! Així com abans el concepte d’amanida es limitava a enciam, pastanaga, ceba, tomàquet i, potser una micona de tonyina, avui dia les receptes són molt imaginatives i variades: amanides amb fruita, amb fruits secs, amb quinoa, amb vinagretes gourmet, amb formatges, amb pollastre, amb llavors, amb tofu… Hi ha tantes opcions, que en podem menjar cada dia però, tot i que ens hem tornat grans innovadors, a tots ens ve de gust un clàssic de tant en tant!

Quant fa que no et menges un bon empedrat? Massa clàssic? Et proposem una recepta refrescada que segur que t’encantarà!

Empedrat de bacallà amb taronja (per a 6 persones):

Ingredients

600 g de mongetes blanques
Olives negres senceres
200 g bacallà dessalat
3 o 4 taronges
1 o 2 cebes tendres
Oli d’oliva verge extra
Vinagre
Sal

Ens hi posem?

El primer que hem de fer és bullir les mongetes, escórrer-les i deixar-les refredar. Un cop les tenim llestes, només ens caldrà anar afegint la resta d’ingredients trossejats i les olives senceres. Ho barregem en un bol i ho amanim al gust. Tornem a barrejar tot mooolt bé i ho deixem a la nevera uns 45 minutets; s’ha de servir ben freda!

Vols un consell? Si t’agrada que els teus plats llueixin ben macos, et recomanem que evitis el vinagre de Mòdena, ja que l’empedrat és un plat d’ingredients molt clarets i quedarien tots ennegrits. Bon profit!