A l’estiu, una bona amanida!
Versàtil, saludable i deliciosa, una bona amanida és el plat estrella de l’estiu (si no contem els gelats!). Avui et volem donar idees perquè en facis de ben fresquetes i variades.
Amanida de meló, feta i ametlles
Ingredients:
- ½ meló gran
- 100 g de feta
- 50 g d’ametlles crues
- ½ cibulet
- 2 c/s de vinagre blanc
- 10 olives negres
- 4 c/s d’oli d’oliva
- Sal i pebre
- Julivert i menta fresca trossejada
Preparació:
- Tallar el cibulet a rodanxes i deixar dins un platet amb una mica de vinagre i aigua. Així no repetirà.
- Pelar i tallar el meló en trossos mitjans. Barrejar-ho amb la menta, el julivert, la meitat de les ametlles, les olives, el cibulet i el formatge trossejat.
- Picar la resta d’ametlles, i posar-les amb la sal, el pebre, el vinagre i l’oli. Barrejar-ho i afegir-ho a la resta d’ingredients.
Amanida de pollastre
Ingredients:
- 200 g de restes de pollastre rostit o a la planxa
- 50 g d’espinacs
- 50 g de ruca
- 100 g de gerds
- 2 c/s d’ametlles laminades
- 30 g de formatge de cabra
- 1 pebrot escalivat
- 1 api
- 4 c/s d’oli d’oliva
- 2 c/s de vinagre de Jerez
- Sal i pebre
Preparació:
- Tallar el pollastre fred a trossos petits. Fer-ho també amb el pebrot escalivat.
- Tallar l’api a làmines i posar dins un bol amb la ruca, els espinacs i els gerds. També afegir-hi el pebrot, el pollastre i el formatge a trossos.
- Preparar la vinagreta barrejant l’oli, el vinagre, sal i pebre. Afegir-hi les ametlles laminades i tirar-ho per sobre els altres ingredients.
Amanida de cigrons i bacallà
Ingredients:
- 600 g de cigrons
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 grapat d’olives negres
- 1/2 pebrot
- ½ dent d’all
- 1 bacallà dessalat
- 4 ous
- Sal, oli i vinagre
Preparació:
- Posa a bullir els 4 ous dins d’aigua amb sal perquè quedin durs.
- Talla el bacallà en tires fines i reserva.
- En un bol barreja el pebrot, les olives, el tomàquet la ceba i l’all tallats ben petits amb l’oli, el vinagre i la sal.
- Barrejar tots els ingredients amb el bacallà perquè quedi tot ben impregnat.
- Servir fred de nevera i a gaudir d’una bona amanida!
Vols un altre plat refrescant? Prova aquest tradicional empedrat amb taronja!