A l’estiu, menú amb fruites i verdures de temporada!
L’estiu és temporada de cireres, albercocs, préssecs, melons, síndries, pebrots, cogombres, mongetes, tomàquets, pastanagues i moltes fruites i verdures més. Amb aquest panorama, qualsevol diria que és el millor moment de l’any per comprar productes frescos i fer tota mena d’elaboracions amb aquests, oi?
Per això, us proposem 2 plats ben estiuencs que aprofiten algunes de les fruites i verdures de temporada, cosa que els farà més bons, sans i respectuosos amb el medi ambient!
Gaspatxo de síndria
Ingredients per 4 persones:
- 250 g de síndria pelada
- 250 g de tomàquet madur
- 1 pebrot verd
- 1 dent d’all
- 100 g de pa sec
- 15 ml de vinagre de Mòdena
- 30 ml d’oli d’oliva verge extra
- Aigua mineral
- Sal
Passos:
- Netejar i tallar a trossos els tomàquets i el pebrot. Cal treure’ls la part dura i, en el cas del pebrot, les llavors.
- Tallar l’all per la meitat i treure’n la part central. Posar-ho tot dins la batedora i triturar.
- Posar el pa tallat dins d’aigua freda fins que estigui tou. Escórrer i posar dins la batedora.
- Tallar la síndria i treure-li els pinyols. Posar-ho dins la batedora, així com el vinagre, i triturar.
- Afegir sal al gust i l’oli i triturar durant uns 5 minuts, fins que quedi una textura cremosa.
- Refredar a la nevera.
Macedònia amb salsa de iogurt i menta
Ingredients:
- Fruites d’estiu al gust. Us suggerim: meló, pera, préssec i maduixa.
- 2 branques de menta fresca
- 2 iogurts grecs
- 2 cullerades soperes de mel
Passos:
- Barrejar la mel amb els iogurts i la menta ben picada.
- Pelar i tallar tota la fruita i posar-la en un bol gran.
- Servir fred amb la salsa de iogurt i menta al damunt.