El nostre blog

Publicado el dia

A l’estiu, menú amb fruites i verdures de temporada!

L’estiu és temporada de cireres, albercocs, préssecs, melons, síndries, pebrots, cogombres, mongetes, tomàquets, pastanagues i moltes fruites i verdures més. Amb aquest panorama, qualsevol diria que és el millor moment de l’any per comprar productes frescos i fer tota mena d’elaboracions amb aquests, oi?

Per això, us proposem 2 plats ben estiuencs que aprofiten algunes de les fruites i verdures de temporada, cosa que els farà més bons, sans i respectuosos amb el medi ambient!

Gaspatxo de síndria

Ingredients per 4 persones:

  • 250 g de síndria pelada
  • 250 g de tomàquet madur
  • 1 pebrot verd
  • 1 dent d’all
  • 100 g de pa sec
  • 15 ml de vinagre de Mòdena
  • 30 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Aigua mineral
  • Sal

Passos:

  1. Netejar i tallar a trossos els tomàquets i el pebrot. Cal treure’ls la part dura i, en el cas del pebrot, les llavors.
  2. Tallar l’all per la meitat i treure’n la part central. Posar-ho tot dins la batedora i triturar.
  3. Posar el pa tallat dins d’aigua freda fins que estigui tou. Escórrer i posar dins la batedora.
  4. Tallar la síndria i treure-li els pinyols. Posar-ho dins la batedora, així com el vinagre, i triturar.
  5. Afegir sal al gust i l’oli i triturar durant uns 5 minuts, fins que quedi una textura cremosa.
  6. Refredar a la nevera.

 

Macedònia amb salsa de iogurt i menta

Ingredients:

  • Fruites d’estiu al gust. Us suggerim: meló, pera, préssec i maduixa.
  • 2 branques de menta fresca
  • 2 iogurts grecs
  • 2 cullerades soperes de mel

Passos:

  1. Barrejar la mel amb els iogurts i la menta ben picada.
  2. Pelar i tallar tota la fruita i posar-la en un bol gran.
  3. Servir fred amb la salsa de iogurt i menta al damunt.