6 receptes per aprofitar les sobres
Després d’un àpat familiar, moltes vegades sobra massa menjar, oi? O a vegades no controlem bé les quantitats… Cap problema! Avui et portem 6 opcions boníssimes per aprofitar les sobres. Visca la cultura de l’aprofitament!
1. Cruixents i delicioses… croquetes!
Has fet un estofat de carn i no us ho heu pogut acabar tot? Si t’ha sobrat carn o peix, fes croquetes i segur que no te’n quedarà ni un bocí.
2. Coca de verdures
Petits i grans estimaran les verdures amb aquesta deliciosa recepta. Només necessites pasta de full per la base, totes les verdures que vulguis… i al forn! Pots crear un enreixat posant algunes tires de pasta de full per sobre. Pinta-ho amb ou perquè quedi ben brillant!
3. Coneixes els “arancinis”?
És una recepta siciliana amb la qual podràs reaprofitar l’arròs. Són boles d’arròs arrebossades i farcides del que prefereixis.
4. Avui toca pizza!
Embotit, verdures, olives, xampinyons, carn, peix… la pizza és amiga de totes les sobres. Crea la teva i posa-li un nom sorprenent. Si no tens massa, la pots fer tu amb farina, aigua, llevat i una mica d’oli i sal.
5. Tacos! Órale!
Tingues algunes “tortitas” sempre a punt. Amb les sobres de la carn i algunes verdures, qualsevol moment és bo per elaborar uns saborosos tacos. T’apuntes a la festa mexicana?
6. Dolça melmelada
Si tens fruita que ja està molt madura, no pensis en llençar-la. És ideal per fer melmelada. La recepta pot ser tan simple o tan original com tu vulguis, prova de combinar diferents ingredients.
Aquestes són només algunes receptes d’aprofitament però en pots fer moltes més! Arròs amb sobres de l’aperitiu, cuscús amb verdures, amanida cèsar amb restes de pollastre, originals sandvitxos, brotxetes… Que aprofiti!