El nostre blog

Publicado el dia

4 olis aromàtics que milloraran els teus àpats

Vols donar-li un toc diferent als teus plats de cada dia? Amb poc esforç i pocs diners pots preparar uns olis aromàtics fantàstics. Prova’ls, ja veuràs com milloren tots els plats!

1. Oli d’alfàbrega

Mmmmm… quina olor tan bona que fa l’alfàbrega!

Aquest oli és tot un plaer pels sentits. A part de condimentar els teus plats de pasta, és un toc final fantàstic per les amanides.

Pren nota, necessitaràs:

  • 100 g d’alfàbrega fresca
  • 450 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 2 tasses
  • 1 pot de vidre amb tancament hermètic.

Amb molta cura, neteja les fulles d’alfàbrega i després posa-les 1 minut amb aigua al foc, sense que arribin a bullir.

Tot seguit, refreda-les amb una tassa amb gel, escorre-les i pica-les amb la liquadora. Mentrestant vés afegint oli, a poc a poc, de forma uniforme. Quan acabis, ho pots colar per eliminar les restes de fulla.

L’última és la part més fàcil, però la que més paciència requereix: fica-ho dins un pot de vidre juntament amb unes fulles d’alfàbrega i ves canviant-les cada dues setmanes. Guarda-ho a un lloc sec i fresc, però mai a la nevera.

D’aquí a un mes tindràs un oli… espectacular!

 

2. Oli d’oliva amb romaní

El pa amb tomàquet no serà el mateix a partir d’ara!

Per gaudir de les propietats d’aquest oli només necessitaràs netejar bé el romaní i ficar-lo dins un pot de vidre petit fins a omplir-lo.

Després afegeix oli d’oliva verge extra fins que vessi i deixa el pot tancat en un lloc fosc durant tot un mes.

Passat aquest temps, només hauràs de colar-lo i tatxan… ja tindràs llest el teu oli de romaní casolà! Fàcil, oi? 😉

3. Oli picant

Si t’agrada el picant, aquest oli és per tu!

Només necessitaràs:

  • 1/2 litre d’oli d’oliva verge extra
  • 2 dents d’all pelades
  • una mica d’orenga
  • 4 vitets secs, si no estan secs, pots deixar-los assecar uns dies o ficar-los uns minuts al forn

Quan ho tinguis tot, pica els dos vitets i barreja’ls dins un pot amb l’oli, els alls i una mica d’orenga. Deixa-ho reposar uns 40 dies en un lloc sec i fresc. Pots variar la recepta segons els teus gustos, però vigila amb passar-te amb els vitets si no vols plorar quan el tastis! 😛

4. Oli d’orenga

No només tindràs un oli que alegrarà els teus estofats i plats de corder, sinó que a més a més té moltíssimes propietats antioxidants i conservants.

Només necessitaràs:

  • ½ litre d’oli d’oliva verge extra
  • 6 branquetes d’orenga
  • 1 cullerada sopera de sajolida
  • 2 fulles de llorer
  • 1 culleradeta de sal

En primer lloc neteja les herbes amb un drap o amb aigua en el cas que tinguin sorra. Passa per la liquadora l’orenga, la sajolida i les fulles de llorer en un pot de vidre amb oli i una mica de sal.

Deixa reposar durant un mes en un lloc fresc i sec, removent cada dues setmanes per intensificar el seu gust. Quan acabi el procés pots colar-lo per eliminar les restes d’herbes i ja pots omplir el setrill. Que aprofiti!

També et pot interessar aquest article sobre com cultivar herbes aromàtiques a casa.