3 receptes sense gluten per sorprendre
Actualment, la malaltia celíaca és present en la vida de molts. Qui més i qui menys compta amb algun afectat entre familiars o cercle d’amics, o ell mateix la pateix. Per això, pel Dia de la Malaltia Celíaca, et portem tres receptes sense gluten que esperem que et sorprenguin!
«Quesadillas» d’alvocat, bacó i ou
Recepta extreta de saposyprincesas
Les “quesadillas” són un plat típicament mexicà que s’elaboren amb “tortillas” de blat de moro, cosa que les fa aptes per a celíacs. És un sopar deliciós i boníssim, que tindràs llest en un moment!
Ingredients:
- 3 rodanxes de bacó sense gluten
- Alvocat
- «Tortillas» de blat de moro
- Ou
- Formatge ratllat
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Primer talla el bacó a petites tires, salta-les en una paella i col·loca-les sobre un plat cobert amb paper de cuina perquè absorbeixin l’excés de greix.
- Pela l’alvocat i talla’l a rodanxes.
- Neteja la paella i torna a posar-la al foc.
- Col·loca una «tortilla» de blat de moro i cobreix la meitat amb tres o quatre rodanxes d’alvocat, trenca un ou damunt i afegeix una mica de bacó i formatge ratllat. Salpebra.
- Doblega la «tortilla» de blat de moro i cuina-la uns minuts per cada costat fins que estigui daurada i cruixent.
Fideus d’arròs amb verdures
Recepta extreta de gastroamantes
Tenir fideus d’arròs al rebost et permetrà cuinar un plat de 10 en molt poc temps. Tan sols cal saltar les verdures que tinguis a la nevera, coure els fideus i posar la salsa que més t’agradi per gaudir d’aquesta recepta amb tocs asiàtics i lliure de gluten.
Ingredients:
- 50 g fideus d’arròs
- 200 g tires de gall dindi o pollastre
- 1 pebrot groc tallat a tires
- 1 porro tallat en rodanxes
- 10 bolets xiitake tallats a làmines
- 3 pastanagues ratllades
- 75 g brots de soia
- 100 g llombarda a tires
- 2 cs gingebre ratllat
- Cebollí
- ½ got salsa de soja (asegura’t que és sense gluten i apta per a celíacs)
- Llavors de sèsam torrat
- 3 cs oli d’oliva
- 1 cs oli de sèsam
Preparació:
- En primer lloc, prepara els fideus d’arròs. Posa abundant aigua en una cassola i quan comenci a bullir retira del foc i afegeix els fideus. Deixa’ls submergits durant 3-4 minuts. Després escorre i reserva.
- Tingues llestes totes les verdures tallades.
- En un wok o en una paella gran escalfa 3 cullerades generoses d’oli d’oliva. Bolca en ella totes les verdures excepte el cebollí i els bolets i ofega removent sovint durant 5-7 minuts.
- Ara afegeix les tires de gall dindi, els bolets, l’oli de sèsam i cuina tot junt sense parar de remoure fins que la carn canviï de color. Aboca la salsa de soja i mescla perquè tots els sabors s’integrin perfectament.
- Finalment, incorpora els fideus d’arròs i el cebollí. Remena molt bé perquè s’impregnin de totes les aromes.
- Presenta amb cebollí fresc i unes llavors de sèsam torrat.
Magdalenes
Recepta extreta de bonviveur
La recepta de les magdalenes sense gluten farà feliç a les persones celíaques, intolerants o al·lèrgiques al gluten. Una massa elaborada a base de farina de blat de moro groc que no perd l’essència de les magdalenes tradicionals i que té un sabor espectacular.
Ingredients:
- 3 ous
- 100 g de sucre blanc
- 85 ml d’oli de gira-sol
- 2 cullerades de midó de blat de moro
- 100 ml de llet
- 150 g de farina de blat de moro groc precuita
- 1 cullerada d’impulsor químic
- Pell de llimona o taronja ratllada
Preparació:
- Posa els 3 ous i els 100 g de sucre en un bol. Bat fins que la mescla sigui cremosa. Pots utilitzar una batedora normal, de varetes o fins i tot unes varetes manuals.
- Afegeix l’oli de gira-sol i les 2 cullerades de midó de blat de moro dissolt en els 100 ml de llet. Bat de nou fins que s’integrin per complet tots els ingredients.
- És el moment d’afegir la farina de blat de moro groc precuit i la cullerada d’impulsor químic.
- Continua batent fins que tots els ingredients es barregin perfectament.
- Finalment, incorpora a la massa la pell d’una llimona ratllada per a donar-li aroma a les magdalenes o, si ho prefereixes, pell de taronja.
- En un motlle per a magdalenes, col·loca les càpsules de paper i omple-les ¾ parts de la seva capacitat. Posa-les al forn a 180º durant 15 minuts. Pots comprovar que les magdalenes estan al punt si en acabar el temps d’enfornat, en punxes una amb un escuradents i aquest surt net.
- Deixa refredar les magdalenes sobre una reixeta.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes sense gluten!
També et poden interessar aquestes receptes saludables per menjar de tupper.