3 receptes ràpides i fresques per l’estiu
Sents que a l’estiu tens menys gana? No vols ni sentir a parlar de posar-te a cuinar? Ara és molt important menjar bé i estar hidratat. Per això et portem 3 receptes molt senzilles i ràpides de preparar que et vindran de gust fins i tot el dies més calorosos d’estiu.
1 Sopa de meló
Ingredients:
- 1 kg de meló
- 150 g de pernil salat
- 1 iogurt natural
- Pebre
- Sal
- Fulles de menta
Elaboració:
- Talla el meló i treu-ne les llavors.
- Reserva algunes boles de meló, que pots fer amb una cullereta especial.
- Trosseja el meló i passa’l per la batedora amb un iogurt.
- Afegeix sal i pebre al gust i reserva la crema a la nevera fins l’hora de servir.
- A l’hora de menjar, afegeix les boletes de meló, uns encenalls de pernil i les fulles de menta per decorar.
2 Amanida de formatge i ruca sobre torrada amb codonyat
Ingredients:
- 4 llesques de pa rústic
- 250 g de formatge cremós tipus brie
- 40 g de codonyat
- 40 g de ruca
- 1 poma Granny Smith
- Per la vinagreta: 60 ml d’oli d’oliva verge, 10 g de pinyons picats, 10 ml de vinagre de poma i 1 gra d’all
Elaboració:
- Talla el pa amb la forma que t’agradi, torra’l i unta’l amb codonyat.
- Escalfa el formatge brie amb un toc molt breu de paella i posa’l sobre el codonyat.
- Corona-ho tot amb ruca i afegeix per sobre la vinagreta.
- Per elaborar la vinagreta, frega l’all pel bol on la faràs. Barreja tots els ingredients i deixa’ls madurar.
3 Amanida amb peres, formatge de cabra, anacards i salsa de mostassa
Ingredients:
- Un enciam, preferiblement “trocadero”
- 3 peres madures Conference
- 200 g de formatge Lo Blanejat
- Anacards o nous del país
- Per la vinagreta: 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge, 1,5 cullerades soperes de suc de llimona, 1 culleradeta de mostassa i un toc de pebre negre i salt.
Elaboració:
- Neteja bé l’enciam i evita que quedi aigua. Neteja i pela les peres i talla-les a quarts. Posa-hi una mica de suc de llimona perquè no s’oxidin.
- Talla el formatge.
- Prepara la salsa posant l’oli, el suc de la llimona, una culleradeta de mostassa, un toc de pebre i sal i emulsiona-ho.
- Presenta el plat amb l’enciam tallat, les peres, els anacards una mica picats i el formatge. Amaneix-ho tot amb la vinagreta.
Què t’han semblat aquestes receptes fresques? A nosaltres se’ns ha obert la gana. Ja ho veus, a l’estiu també tens opcions per menjar bé, saludable i fresc. Comenta’ns al nostre Facebook quina has provat.