3 receptes per treure partit al pop de roca
El pop de roca (o pop comú) és un dels ingredients estrella de l’estiu. Avui, t’expliquem com fer a casa el plat de pop per excel·lència: el pop a la gallega, així com dues altres receptes que segur que també faran les delícies de tothom.
Delicatessens de pop
Amb aquest plat quedaràs com un autèntic gourmet. Per preparar-lo en un tres i no res, demana als nostres forns de peix, que et cuinin el pop i te’l deixin a punt perquè el puguis utilitzar als teus plats.
Ingredients:
- 2 patates
- 1 pota gruixuda de pop cuit
- 600 g de fumet de peix
- 200 g d’espinacs frescos
- Pebre
- Allioli d’ou
- Salsa romesco
Preparació:
- Pelem les patates i les tallem a daus.
- Tallem el pop cuit a rodanxes.
- Bullim les patates amb el fumet de peix.
- Quan les patates s’hagin fet, hi afegim els espinacs.
- Triturem la barreja.
- Escampem el pebre per sobre les rodanxes de pop i a sobre, hi posem una mica d’aquest puré d’espinacs i patates que acabem de fer i una mica d’allioli i salsa romesco.
- Preescalfem el forn a 220ºC durant 5 minuts i després ho gratinem durant 8 minuts.
- Decorem el plat on ho servirem amb les tres salses i hi posem les rodanxes gratinades a sobre.
Pop amb pebrots dolços i oli picant
Aquesta recepta de ‘Gastronosfera’ combina els pebrotets cruixents amb el pop tendre, amb un resultat espectacular. Demana als nostres forns de peix, que et cuinin el pop i així el tindràs al punt perfecte per preparar aquest plat.
Ingredients:
- 4 potes de pop de roca cuites
- Pebrots dolços vermells
- Farina per a tempura
- Aigua molt freda
- Pebre vermell picant
- Oli
- Sal
Preparació:
- Unes hores abans barregem l’oli amb el pebre vermell picant.
- Barregem la farina per a tempura amb l’aigua fins a aconseguir una mescla que farem servir per fer l’arrebossat dels pebrots.
- Fregim els pebrots amb compte de no cremar-los.
- Posem el pop a la planxa (o a la paella antiadherent) a foc mig i amb molt poc d’oli fins que quedi torradet per fora.
- Servir una pota de pop per plat, acompanyada dels pebrots, l’oli picant i una mica de sal.
Pop a la gallega
T’expliquem la recepta per preparar el més clàssic dels plats amb pop, però recorda que si vols estalviar-te tenir-lo que coure i assegurar-te que queda al punt, pots demanar que te’l cuinin a les nostres peixateries.
Ingredients:
- Pop de roca amb potes ben gruixudes
- Patates
- Sal
- Oli
- Pebre vermell dolç o picant
Preparació:
- Separa el cap de les potes i neteja-ho tot bé.
- El truc perquè quedi més tou és agafar les potes d’una en una, submergir-les de dos a tres segons en aigua bullent amb sal i després tornar-les a treure. Quan ho hagis fet tres cops, deixa la pota dins de l’olla. Repeteix el procés amb el cap del pop. Deixa que es vagi fent tot uns 30-40 minuts a foc alt.
- Quan en portis 20, posa-hi les patates.
- Escorre-ho i talla el pop i les patates en rodanxes. Escampa-hi una mica de sal gruixuda, pebre i oli per sobre.
I ja està! A punt per gaudir com si estiguéssim a la costa.