El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes per treure partit al pop de roca

El pop de roca (o pop comú) és un dels ingredients estrella de l’estiu. Avui, t’expliquem com fer a casa el plat de pop per excel·lència: el pop a la gallega, així com dues altres receptes que segur que també faran les delícies de tothom.

Delicatessens de pop

 

Amb aquest plat quedaràs com un autèntic gourmet. Per preparar-lo en un tres i no res, demana als nostres forns de peix, que et cuinin el pop i te’l deixin a punt perquè el puguis utilitzar als teus plats.

Ingredients:

  • 2 patates
  • 1 pota gruixuda de pop cuit
  • 600 g de fumet de peix
  • 200 g d’espinacs frescos
  • Pebre
  • Allioli d’ou
  • Salsa romesco

Preparació:

  1. Pelem les patates i les tallem a daus.
  2. Tallem el pop cuit a rodanxes.
  3. Bullim les patates amb el fumet de peix.
  4. Quan les patates s’hagin fet, hi afegim els espinacs.
  5. Triturem la barreja.
  6. Escampem el pebre per sobre les rodanxes de pop i a sobre, hi posem una mica d’aquest puré d’espinacs i patates que acabem de fer i una mica d’allioli i salsa romesco.
  7. Preescalfem el forn a 220ºC durant 5 minuts i després ho gratinem durant 8 minuts.
  8. Decorem el plat on ho servirem amb les tres salses i hi posem les rodanxes gratinades a sobre.

Pop amb pebrots dolços i oli picant

Aquesta recepta de ‘Gastronosfera’ combina els pebrotets cruixents amb el pop tendre, amb un resultat espectacular. Demana als nostres forns de peix, que et cuinin el pop i així el tindràs al punt perfecte per preparar aquest plat.

Ingredients:

  • 4 potes de pop de roca cuites
  • Pebrots dolços vermells
  • Farina per a tempura
  • Aigua molt freda
  • Pebre vermell picant
  • Oli
  • Sal

Preparació:

  1. Unes hores abans barregem l’oli amb el pebre vermell picant.
  2. Barregem la farina per a tempura amb l’aigua fins a aconseguir una mescla que farem servir per fer l’arrebossat dels pebrots.
  3. Fregim els pebrots amb compte de no cremar-los.
  4. Posem el pop a la planxa (o a la paella antiadherent) a foc mig i amb molt poc d’oli fins que quedi torradet per fora. 
  5. Servir una pota de pop per plat, acompanyada dels pebrots, l’oli picant i una mica de sal.

Pop a la gallega

T’expliquem la recepta per preparar el més clàssic dels plats amb pop, però recorda que si vols estalviar-te tenir-lo que coure i assegurar-te que queda al punt, pots demanar que te’l cuinin a les nostres peixateries.

Ingredients:

  • Pop de roca amb potes ben gruixudes
  • Patates
  • Sal
  • Oli
  • Pebre vermell dolç o picant

Preparació:

  1. Separa el cap de les potes i neteja-ho tot bé. 
  2. El truc perquè quedi més tou és agafar les potes d’una en una, submergir-les de dos a tres segons en aigua bullent amb sal i després tornar-les a treure. Quan ho hagis fet tres cops, deixa la pota dins de l’olla. Repeteix el procés amb el cap del pop. Deixa que es vagi fent tot uns 30-40 minuts a foc alt.
  3. Quan en portis 20, posa-hi les patates. 
  4. Escorre-ho i talla el pop i les patates en rodanxes. Escampa-hi una mica de sal gruixuda, pebre i oli per sobre.

I ja està! A punt per gaudir com si estiguéssim a la costa.