2 receptes per gaudir dels caragols
Ja tenim aquí la gran festa dels caragols! Aquest any podem tornar a gaudir de la festa com més ens agrada, compartint àpats en família i amics, per això et portem tres receptes fantàstiques que segur que enamoren a qui les tasti.
Cassoleta de caragols a la gormanta
El cuiner Antoni Rubies, d’Artesa de Lleida, ens porta una recepta molt típica de les terres de ponent. No pararàs de sucar pa!
Ingredients:
- 440 g de caragols bullits
- 75 g de cansalada viada fumada
- 50 g de pernil salat
- 75 g de llonganissa
- Alls esclafats
- Herbes provençals
- Farina
- Brandy
- Oli d’oliva verge extra
- Un polsim de pebre negre molt
- Un polsim de sal
Preparació:
- Sofregeix en una cassola amb una mica d’oli la botifarra tallada a trossos i els alls esclafats.
- Afegeix la cansalada tallada a trossos i salteja uns 8 minuts.
- Incorpora el pernil salat tallat a tires i els caragols, salpebra i posa les herbes provençals. Cou a foc lent un parell de minuts.
- Afegeix el brandy i un polsim de farina. Barreja bé i serveix calent.
Conill amb ceba i caragols
La Dolors Mateu ens proposa un guisat boníssim per celebrar l’Aplec: conill amb ceba i caragols. Un plat tradicional que farà les delícies de tothom que el tasti!
Ingredients:
- 1/2 conill trossejat de la marca 100% Criat a Lleida
- 350 g de caragols bovers cuits
- 1 ceba
- 1 branca de farigola
- 1 rajolí de conyac
- 250 cl de brou de verdures
- Julivert
- Pebre negre
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Daura el conill en una mica d’oli d’oliva i reserva
- Afegeix la ceba tallada a juliana, una mica de sal i cou-la uns 10 minuts.
- Torna a posar el conill reservat i incorpora també els caragols bovers, el rajolí de conyac, la
- farigola, la sal i el pebre.
- Cobreix amb el brou de verdures i deixa coure una hora a foc baix.
- Al moment de servir, decora amb julivert picat.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de caragols!
També et poden interessar aquestes receptes de salses per acompanyar els caragols.