3 receptes pel Dia del Pare
Demà és Sant Josep i el Dia del Pare, avui et proposem que ho celebris amb un bon àpat cuinat junt amb el teu pare: passareu plegats una bona estona i gaudireu del bon menjar asseguts tots a taula!
Cloïsses a la marinera
Un plat perfecte per començar un bon àpat festiu, no oblideu el pa per no deixar de sucar!
Ingredients:
- 1 kg de cloïsses
- 1 fulla de llorer
- Oli d’oliva verge extra
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 1 cullerada de farina
- Julivert picat
- 1 cp de pebre vermell de la Vera
- 1/2 got de vi blanc
- Aigua
- Sal
Preparació:
- Deixa les cloïsses en aigua i sal abundant un parell d’hores perquè expulsin tota la sorra.
- Posa aigua i llorer en una cassola baixa, quan bulli afegeix les cloïsses, tapa la cassola i espera que s’obrin. Reserva-les i cola una part de l’aigua.
- Sofregeix la ceba i l’all en una paella amb oli. Afegeix el julivert i la farina, deixa que cogui uns minuts sense parar de remenar. Posa el pebre vermell i seguidament el vi blanc. Deixa que evapori l’alcohol. Afegeix 100 ml de l’aigua de cocció de les cloïsses i deixa coure el conjunt uns 10 minuts.
- Per últim posa les cloïsses obertes, remena bé per tal que s’integrin amb la salsa i serveix.
Cuixa de xai al forn
La cuixa de xai de la marca pròpia 100 % Criat a Lleida és una opció fantàstica per cuinar un dia especial, feta al forn et portarà poca feina i et quedarà tendra i boníssima.
Ingredients:
- 1 cuixa de xai 100% Criat a Lleida
- Sal
- Un got d’aigua
- Patates de guarnició
- Farigola
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Salpebra la cuixa de xai. Posa-la en una safata de forn amb un got d’aigua i cou-la al forn escalfat a 180º durant una hora i quart. Dona la volta a la cuixa a mitja cocció.
- Bull les patates amb aigua salada fins que estiguin toves.
- Talla-les per la meitat. Salpebra-les, esmicola farigola al damunt, posa-hi un raig d’oli i remena-les bé.
- Cou-les al forn fins que quedin lleugerament torradetes.
- Serveix la cuixa amb les patates.
Gotets de mango i iogurt
Per acabar aquest àpat tan especial, què millor que fer-ho amb unes postres delicioses i ben senzilles de preparar com aquestes que et portem avui.
Ingredients:
- Un mango madur
- 2 iogurts grecs ensucrats
- El suc de mitja llimona
- Festucs pelats
Preparació:
- Pela el mango i tritura la polpa amb la batedora elèctrica fins que quedi ben fi, juntament amb el suc de llimona.
- Munta els gots alternant capes de iogurt i mango.
- Decora els gotets amb festucs picats.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per compartir amb el teu pare!
També et poden interessar aquestes idees gourmet pel Dia del Pare.