El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes pel Dia del Pare

Demà és Sant Josep i el Dia del Pare, avui et proposem que ho celebris amb un bon àpat cuinat junt amb el teu pare: passareu plegats una bona estona i gaudireu del bon menjar asseguts tots a taula!

Cloïsses a la marinera

Un plat perfecte per començar un bon àpat festiu, no oblideu el pa per no deixar de sucar!

Ingredients:

  • 1 kg de cloïsses
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 cullerada de farina
  • Julivert picat
  • 1 cp de pebre vermell de la Vera
  • 1/2 got de vi blanc
  • Aigua
  • Sal

​Preparació:

  1. ​ Deixa les cloïsses en aigua i sal abundant un parell d’hores perquè expulsin tota la sorra.
  2. ​Posa aigua i llorer en una cassola baixa, quan bulli afegeix les cloïsses, tapa la cassola i espera que s’obrin. Reserva-les i cola una part de l’aigua.
  3.  Sofregeix la ceba i l’all en una paella amb oli. Afegeix el julivert i la farina, deixa que cogui uns minuts sense parar de remenar. Posa el pebre vermell i seguidament el vi blanc. Deixa que evapori l’alcohol. Afegeix 100 ml de l’aigua de cocció de les cloïsses i deixa coure el conjunt uns 10 minuts.
  4. Per últim posa les cloïsses obertes, remena bé per tal que s’integrin amb la salsa i serveix.

Cuixa de xai al forn

La cuixa de xai de la marca pròpia 100 % Criat a Lleida és una opció fantàstica per cuinar un dia especial, feta al forn et portarà poca feina i et quedarà tendra i boníssima.

Ingredients:

  • 1 cuixa de xai 100% Criat a Lleida
  • Sal
  • Un got d’aigua
  • Patates de guarnició
  • Farigola
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra

​ Preparació:

  1. ​ Salpebra la cuixa de xai. Posa-la en una safata de forn amb un got d’aigua i cou-la al forn escalfat a 180º durant una hora i quart. Dona la volta a la cuixa a mitja cocció.
  2. ​ Bull les patates amb aigua salada fins que estiguin toves.
  3. ​ Talla-les per la meitat. Salpebra-les, esmicola farigola al damunt, posa-hi un raig d’oli i remena-les bé.
  4. ​ Cou-les al forn fins que quedin lleugerament torradetes.
  5. ​ Serveix la cuixa amb les patates.

Gotets de mango i iogurt

Per acabar aquest àpat tan especial, què millor que fer-ho amb unes postres delicioses i ben senzilles de preparar com aquestes que et portem avui.

Ingredients:

  • Un mango madur
  • 2 iogurts grecs ensucrats
  • El suc de mitja llimona
  • Festucs pelats

Preparació:

  1. Pela el mango i tritura la polpa amb la batedora elèctrica fins que quedi ben fi, juntament amb el suc de llimona.
  2. Munta els gots alternant capes de iogurt i mango.
  3. Decora els gotets amb festucs picats.​

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per compartir amb el teu pare!

També et poden interessar aquestes idees gourmet pel Dia del Pare.