El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes de lasanya

La lasanya és un plat d’origen italià que intercala làmines de pasta amb farciment al gust, es cobreix amb beixamel, acabant la seva preparació en el forn. Aprofitant que avui és el Dia Mundial de la Lasanya, et portem 3 receptes ben diferents i delicioses!

Lasanya de verdures


Recepta extreta de bonviveur.es

En aquesta ocasió prepararem una lasanya de verdures, a diferència de la lasanya de carn a la bolonyesa, que s’elabora amb mozzarella i parmesà, la lasanya de verdures combina a la perfecció amb mozzarella i mató o ricotta. Una combinació deliciosa a la qual és difícil resistir-se.

Ingredients:

  • 300 g de pasta fresca per lasanya
  • 1 carabassó
  • 2 pastanagues
  • 1 nap
  • 2 alls
  • 1 ceba
  • 5 xampinyons
  • 300 g d’espinacs frescos
  • Un grapat de panses (opcional)
  • 4 cullerades de salsa de tomàquet casolana
  • 100 g de mató
  • 250 g de mozzarella fresca
    Per la beixamel de xampinyons:
  • 75 g de mantega
  • 75 g de farina de blat
  • 1 l de llet
  • 5 xampinyons
  • Polsim de sal
  • Polsim de pebre
  • Polsim de nou moscada

Preparació:

  1. Per la beixamel, incorpora al processador d’aliments els xampinyons i tritura fins que quedi una pasta fina.
  2. En una paella prepara un roux amb la mantega i la farina. Afegeix els xampinyons i barreja.
  3. A continuació, a poc a poc, mentre remenes amb les varetes, afegeix la llet i remou fins aconseguir una salsa cremosa, sense grumolls. Salpebra, afegeix nou moscada molta i reserva.
  4. Talla totes les verdures i hortalisses ben petites. En una paella amb 2 cullerades d’oli, sofregeix els alls, la ceba, el nap i les pastanagues.
  5. Quan la ceba comenci a estar transparent, incorpora els xampinyons i el carabassó. Cuina-ho un parell de minuts, afegeix la salsa de tomàquet i apaga el foc. Reserva.
  6. A continuació, toca fer al muntatge de la lasanya. Pots utilitzar motlles individuals o un motlle més gran per tallar després les racions.
  7. Comença cobrint amb la beixamel de xampinyons el fons del recipient i posa-hi una capa de pasta fresca damunt.
  8. Cobreix amb els espinacs crus, mató i panses al gust. Col·loca una làmina de pasta.
  9. Incorpora una porció generosa de sofregit de verdures que cobreixi per complet la pasta. Afegeix un parell de cullerades de beixamel i formatge mozzarella. Repeteix aquest pas fins acabar amb les làmines de pasta i les verdures.
  10. Acaba la lasanya amb pasta i cobreix-la de la beixamel restant i mozzarella.
  11. Enforna a 220 °C durant 35 minuts.
  12. Serveix amb herbes fresques al gust.

Lasanya de peix i marisc


Recepta extreta de directoalpaladar.com

A continuació et proposem una saborosíssima lasanya de peix o lasagna frutti di mare elaborada amb pop, rap, gambes i calamars, un plat amb el qual faràs gaudir a tota la família quan t’animis a preparar-lo a casa.

Ingredients:

  • 12 làmines de pasta per lasanya fresca
  • 500 g de pop cuit
  • 250 g de calamars frescos
  • 250 g de rap fresc
  • 24 gambes
  • 20 g de mantega
  • 20 g de farina de blat
  • 2 alls
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust
  • 60 g de formatge parmesà
    Per la velouté:
  • 20 g de farina
  • 20 g de mantega
  • 300 ml de brou de marisc
  • Sal

Preparació:

  1. Neteja els calamars esbandint-los sota l’aixeta i separa el cap del tub. Retira el cartílag transparent i dona’ls la volta per a netejar-los bé per dintre, retirant també la pell. Amb un ganivet, separa també les aletes. Reserva també els tentacles per a decorar l’última capa de la lasanya.
  2. Neteja les gambes, separant el cap i retirant les potes i la pell.
  3. Prepara un brou de marisc amb els caps de les gambes.
  4. Una vegada fet el brou, fes una velouté (beixamel feta amb brou en lloc de llet), fent un roux amb la farina i la mantega i agregant el brou sense deixar de remoure. Rectifica de sal i reserva.
  5. Talla el rap en trossos de mig centímetre i fregeix-los lleugerament en una paella àmplia amb oli aromatitzat amb dos grans d’all picats.
  6. Fregeix el pop trossejat en el mateix oli i seguidament, fes la mateixa operació amb el calamar trossejat i les seves aletes.
  7. Fregeix també les gambes trossejades.
  8. Quan estigui tot llest, barreja tot el peix i lliga’l amb una mica de la velouté reservada.
  9. Posa una capa de velouté sobre una font d’enfornar i a sobre, col·loca làmines de lasanya per a cobrir el fons, superposant-les lleugerament si és necessari.
  10. Afegeix una mica de formatge ratllat i posa una capa de peix. Després cobreix novament amb la pasta i una capa de velouté i així ves repetint, acabant amb una última de peix.
  11. Enforna durant 20 minuts al forn a 170 °C.
  12. Per finalitzar, posa-hi una mica de formatge ratllat i gratina 5 minuts per torrar la superfície.

Lasanya de carn


​ Recepta extreta de annarecetasfaciles.com

​ Aquest clàssic de la cuina és famós a tot el món, no sols a Itàlia i sens dubte triomfa entre els més petits de casa. No et passis amb la quantitat, amb una porció és suficient, és una recepta bastant completa i que atipa bastant.

Ingredients:

  • ​ 750 g de carn picada (porc i vedella)
  • ​ 24 plaques de caneló o 12 de lasanya
  • ​ 350 g de salsa de tomàquet casolana
  • ​ 200 ml de vi blanc (1 got)
  • ​ 1 ceba
  • ​ 200 g de formatge en rodanxes
  • ​ 100 g de formatge ratllat per gratinar
  • ​ Sal, pebre, oli d’oliva
    ​ Per la beixamel:
  • ​ 400 ml de llet
  • ​ 25 g de mantega
  • ​ 25 g de farina de blat comú
  • ​ Sal, pebre i nou moscada

 Preparació:

  1. Posa una mica d’oli d’oliva en una paella al foc i afegeix la carn picada amb sal i pebre al gust.
  2. Quan la carn estigui ja daurada afegeix la ceba picada. Continua removent i, després de 4 o 5 minuts, quan la ceba ja es comenci a cuinar, afegeix el vi blanc.
  3. Quan l’alcohol hagi reduït, afegeix la salsa de tomàquet. Remou bé i deixa que redueixi una mica el tomàquet. Quan aconsegueixis la consistència que vols per al teu farciment, retira la paella del foc.
  4. ​ Cou la pasta segons el que et marqui el fabricant.
  5. ​Per fer la beixamel, fon la mantega en una paella al foc, afegeix la farina i deixa-la coure un parell de minuts.
  6. ​ Afegeix la llet calenta a poc a poc sense deixar de remenar. Salpebra i posa-hi nou moscada al gust.
  7. Espera que la llet comenci a bullir de nou i ja tens la beixamel preparada.
  8. Munta la lasanya posant unes cullerades de beixamel en la base de la safata i cobreix amb la primera capa de plaques, fent-les coincidir unes damunt les altres perquè no es moguin.
  9. Col·loca damunt una capa de formatge i una capa de carn ben estesa. Continua amb una altra capa de pasta, una de formatge i una de carn. Pots fer les capes de farciment que vulguis.
  10. ​ Acaba la lasanya amb una capa de pasta i afegeix beixamel i formatge ratllat.
  11. ​ Introdueix la lasanya tapada amb paper d’alumini a 220º durant 30 minuts.
  12. ​ Retira el paper d’alumini i torna-la a posar al forn uns 10 minuts per tal que es gratini.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de lasanya!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

                                    WEB DE COMPRA
​​ També et pot interessar aquest article sobre 5 plantes aromàtiques per cultivar a casa.