El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes amb xocolata molt originals

xocolata

La xocolata: des que va venir d’Amèrica que ens té a tots enamorats. Si creus que l’has tastada de totes les maneres possibles, avui et demostrarem que no: atenció a aquestes 3 receptes tan dolces! 

MUFFINS DE MONGETA VERMELLA I XOCOLATA 

muffins de xocolata

Sí, sí, ho has llegit bé: són muffins de mongeta vermella. Els llegums estan carregats de proteïnes, vitamines i minerals I aquí, també ens aporten una textura molt esponjosa sense afectar el gust de la xocolata.

Ingredients:

  • 400 g de mongeta vermella
  • 3 ous mitjans
  • 100 g de sucre panela
  • 4 c/s de farina d’arròs fina
  • 1 c/p de cacau pur en pols
  • 1,5 c/p d’aroma de vainilla
  • 30 g de xocolata negra
  • Pell d’1 taronja
  • 2 c/p de llevat químic
  • 1/4 c/p de bicarbonat
  • Sal

Preparació:

  1. Tritura les mongetes vermelles amb els ous, el sucre, la farina d’arròs, el llevat, el bicarbonat, el cacau, l’aroma de vainilla, la pell de taronja ratllada i la sal.
  2. Quan tinguis una massa ben fina, afegeix-hi la xocolata picada a trossos petits.
  3. Reparteix la massa en motlles de paper i posa’ls dins d’un motlle metàl·lic per tal que conservin la forma.
  4. Decora els muffins amb una mica de xocolata picada per sobre.
  5. Cou-los al forn a 180 °C uns 25 minuts.
  6. Deixa’ls refredar sobre una reixeta abans de consumir.

BROWNIE DE CARABASSA

brownie

Aquests brownies són més sans perquè porten carabassa i són tan deliciosos com sempre (o més)! I, si els fas, estaràs aprofitant un producte de temporada i de proximitat.

Ingredients:

  • 200 g carabassa rostida
  • 2 ous L
  • 200 g mantega
  • 200 g xocolata negra per fondre
  • 100 g farina
  • 80 g cacau en pols
  • 100 g sucre morè
  • 1 c/p llevat
  • Gotes de xocolata
  • Sal

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 180 ºC amb calor amunt i avall.
  2. Fon la xocolata al microones amb la mantega, a intervals curts, procurant que la mescla no es cremi.
  3. Barreja tots els ingredients secs i afegeix-hi la mescla fosa. Remou bé.
  4. Afegeix-hi la carabassa i els ous (prèviament batuts) i integra-ho bé amb una espàtula fent moviments envoltants.
  5. Aboca la barreja en un recipient de forn quadrat de 18 cm x 18 cm.
  6. Reparteix les gotes de xocolata per sobre de la massa.
  7. Enforna 20-25 minuts.
  8. Treu del forn i deixa refredar una mica abans de consumir.

COULANT SELVA NEGRA

coulant

Imagina’t un pastís Selva Negra de la mida perfecta, amb cor de cirera i cobert de nata… Bé, no cal que te l’imaginis: amb aquesta recepta el pots fer realitat!

Ingredients:

  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 125 g de xocolata de cobertura del 70%
  • 125 g de mantega
  • 75 g de farina
  • 75 g de nata 35% M.G.
  • 25 g de cacau pur en pols

Per l’interior de cirera:

  • 400 g de cirera fresca
  • 40 g de sucre
  • 1 fulla de gelatina

Per servir:

  • Nata muntada
  • Xocolata ratllada

Preparació:

  1. Treu el pinyol de les cireres i posa-les a escalfar en un cassó amb el sucre uns 10 minuts.
  2. Tritura-ho fins que quedi ben fi i afegeix la fulla de gelatina prèviament remullada. Torna-ho a triturar fins a integrar-la.
  3. Reparteix la barreja en motlles semiesfèrics d’uns 3 centímetres de diàmetre i congela-ho.
  4. Fon la mantega i la xocolata al microones. Reserva.
  5. Bat els ous amb el sucre i la sal.
  6. Incorpora-hi la xocolata fosa amb moviments suaus.
  7. Afegeix la farina i el cacau tamisats i barreja.
  8. Finalment, posa-hi la nata i reparteix la barreja en motlles folrats amb paper de forn.
  9. Posa els semiesfèrics de cirera al mig del coulant i tapa’ls amb més massa.
  10. Forneja’ls durant 7 minuts a 200 ºC.
  11. Corona’ls amb nata muntada i una mica de xocolata ratllada.

Ara no t’empatxis, eh? Ah, i recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la web de compra.

Vols començar el dia de la manera més dolça? Aquí tens una idea per esmorzar amb una bona dosi de xocolata!