3 receptes amb xocolata molt originals
La xocolata: des que va venir d’Amèrica que ens té a tots enamorats. Si creus que l’has tastada de totes les maneres possibles, avui et demostrarem que no: atenció a aquestes 3 receptes tan dolces!
MUFFINS DE MONGETA VERMELLA I XOCOLATA
Sí, sí, ho has llegit bé: són muffins de mongeta vermella. Els llegums estan carregats de proteïnes, vitamines i minerals I aquí, també ens aporten una textura molt esponjosa sense afectar el gust de la xocolata.
Ingredients:
- 400 g de mongeta vermella
- 3 ous mitjans
- 100 g de sucre panela
- 4 c/s de farina d’arròs fina
- 1 c/p de cacau pur en pols
- 1,5 c/p d’aroma de vainilla
- 30 g de xocolata negra
- Pell d’1 taronja
- 2 c/p de llevat químic
- 1/4 c/p de bicarbonat
- Sal
Preparació:
- Tritura les mongetes vermelles amb els ous, el sucre, la farina d’arròs, el llevat, el bicarbonat, el cacau, l’aroma de vainilla, la pell de taronja ratllada i la sal.
- Quan tinguis una massa ben fina, afegeix-hi la xocolata picada a trossos petits.
- Reparteix la massa en motlles de paper i posa’ls dins d’un motlle metàl·lic per tal que conservin la forma.
- Decora els muffins amb una mica de xocolata picada per sobre.
- Cou-los al forn a 180 °C uns 25 minuts.
- Deixa’ls refredar sobre una reixeta abans de consumir.
BROWNIE DE CARABASSA
Aquests brownies són més sans perquè porten carabassa i són tan deliciosos com sempre (o més)! I, si els fas, estaràs aprofitant un producte de temporada i de proximitat.
Ingredients:
- 200 g carabassa rostida
- 2 ous L
- 200 g mantega
- 200 g xocolata negra per fondre
- 100 g farina
- 80 g cacau en pols
- 100 g sucre morè
- 1 c/p llevat
- Gotes de xocolata
- Sal
Preparació:
- Preescalfa el forn a 180 ºC amb calor amunt i avall.
- Fon la xocolata al microones amb la mantega, a intervals curts, procurant que la mescla no es cremi.
- Barreja tots els ingredients secs i afegeix-hi la mescla fosa. Remou bé.
- Afegeix-hi la carabassa i els ous (prèviament batuts) i integra-ho bé amb una espàtula fent moviments envoltants.
- Aboca la barreja en un recipient de forn quadrat de 18 cm x 18 cm.
- Reparteix les gotes de xocolata per sobre de la massa.
- Enforna 20-25 minuts.
- Treu del forn i deixa refredar una mica abans de consumir.
COULANT SELVA NEGRA
Imagina’t un pastís Selva Negra de la mida perfecta, amb cor de cirera i cobert de nata… Bé, no cal que te l’imaginis: amb aquesta recepta el pots fer realitat!
Ingredients:
- 4 ous
- 150 g de sucre
- 125 g de xocolata de cobertura del 70%
- 125 g de mantega
- 75 g de farina
- 75 g de nata 35% M.G.
- 25 g de cacau pur en pols
Per l’interior de cirera:
- 400 g de cirera fresca
- 40 g de sucre
- 1 fulla de gelatina
Per servir:
- Nata muntada
- Xocolata ratllada
Preparació:
- Treu el pinyol de les cireres i posa-les a escalfar en un cassó amb el sucre uns 10 minuts.
- Tritura-ho fins que quedi ben fi i afegeix la fulla de gelatina prèviament remullada. Torna-ho a triturar fins a integrar-la.
- Reparteix la barreja en motlles semiesfèrics d’uns 3 centímetres de diàmetre i congela-ho.
- Fon la mantega i la xocolata al microones. Reserva.
- Bat els ous amb el sucre i la sal.
- Incorpora-hi la xocolata fosa amb moviments suaus.
- Afegeix la farina i el cacau tamisats i barreja.
- Finalment, posa-hi la nata i reparteix la barreja en motlles folrats amb paper de forn.
- Posa els semiesfèrics de cirera al mig del coulant i tapa’ls amb més massa.
- Forneja’ls durant 7 minuts a 200 ºC.
- Corona’ls amb nata muntada i una mica de xocolata ratllada.
Ara no t’empatxis, eh? Ah, i recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la web de compra.
Vols començar el dia de la manera més dolça? Aquí tens una idea per esmorzar amb una bona dosi de xocolata!