El nostre blog

Publicado el dia

3 entrepans per estimar-se!

Amb l’arribada del bon temps, venen les sortides, les excursions i amb aquestes venen… els entrepans! Realment serà difícil trobar una solució més còmoda a dinar a l’aire lliure. Ara bé no cal que ens conformem amb un entrepà d’embotit de tota la vida, ja que per sort, hi ha solucions per a tots els gustos i de tots els colors. Visca els entrepans! 🙂

1. Entrepà de secret ibèric en pa de pita amb salsa de pera i rave picant

Ingredients (per 4 persones):

  • 1 peça de secret ibèric
  • 4 pans de pita
  • Una mica de verd (canonges, enciams variats…)
  • 3 cullerades de compota de pera
  • 1 cullerada sopera de pasta rave blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal fina
  • Sal Maldon

T’animes?

  1. En primer lloc barreja la compota de pera i la pasta de rave picant. Pots afegir sal fina, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
  2. Talla el pa de pita pels laterals i separa’l com qualsevol entrepà per posar-lo a la planxa. Volta i volta fins que estigui daurat i reserva’l.
  3. Posa el secret filetejat a la planxa i fes-lo al teu gust. Posa la salsa de pera i rave a l’interior de l’entrepà, les fulles verdes que hagis escollit i el secret, en aquest ordre. Pots afegir sal Maldon i una mica d’oli d’oliva verge extra. Llestos!

2. Entrepà de carpaccio de carn de porc marinada

Ingredients:

  • 1 peça de llom de porc
  • Pa d’olives
  • Tomàquets secs
  • Brots germinats de ceba
  • Ruca
  • Maionesa
  • Soja
  • Oli d’oliva verge extra
  • Llima
  • Pebre negre
  • Sal

Elaboració:

  1. Fica el llom al congelador sense que arribi a congelar-se del tot. Així podràs filetejar-lo molt fi sense problema. Tot seguit, posa-ho a macerar en un plat amb oli, suc de llima, pebre negre i sal, durant una hora com a mínim.
  2. Prepara una maionesa casera si és possible i afegeix-li una mica de soja. Unta el pa amb la maionesa amb soja, posa una capa de làmines de carn marinades, uns pocs brots de ceba germinats i uns quants tomàquets secs que pots preparar prèviament a l’estil venecià, seguint aquest enllaç.
  3. Acabes amb unes quantes fulles de ruca amanides amb el líquid en el qual has macerat la carn i ja ho tens, un entrepà espectacular!

3. Entrepà de truita i salmó

Ingredients (4 persones):

  • 1 cullerada sopera de mantega
  • 3 ous grans batuts
  • 250 g de salmó cuit i picat
  • 1 ceba vermella picada
  • 1 cullerada sopera de maionesa
  • 1 cullerada sopera d’anet picat
  • 50 g de pèsols congelats, bullits durant 2 minuts
  • 4 mini baguetes

Preparació:

  1. Comença fent dues truites finetes a la paella, reserva-les i talla-les a la meitat. Tindràs 4 mitges llunes.
  2. Barrejar en un bol el salmó, la ceba vermella, la maionesa, l’anet i els pèsols.
  3. Només et queda obrir el pa, posar les truites al fons i col·locar la barreja de salmó pel cim. Mmmmm… Fàcil i deliciós! 😉