El nostre blog

Publicado el dia

3 entrants per aquestes festes

Un bon àpat ha de començar ben amunt! Inspira’t amb aquestes receptes d’entrants plens de sabor i captiva els teus convidats des del principi.

Torrades de raïm caramel·litzat amb mató

El raïm blanc potser és el protagonista de la nit de Cap d’Any, però el raïm negre és l’ànima d’aquest entrant que enamorarà tothom.

Ingredients:

  • Raïm negre
  • Mel
  • Una barra de pa
  • Mató
  • Oli
  • Farigola fresca
  • Sal
  • Pebre
  • Pell de llimona

Preparació:

  1. Posa els grans de raïm en una safata de forn amb oli, mel, sal, pebre i farigola.
  2. Enforna a 180 ºC durant uns 20 minuts.
  3. Torra el pa.
  4. Posa una mica de mató per damunt, el raïm caramel·litzat amb el suc que ha deixat anar, una mica de farigola fresca i llimona ratllada.

Tàrtar de salsitxó de Vic

Perquè aquest tàrtar et quedi espectacular, fes-lo amb una bona llonganissa o salsitxó amb IGP llonganissa de Vic d’embotits Solà.

Ingredients:

  • Salsitxó de Vic
  • 2 cogombrets en vinagre
  • 1 c/p de mostassa
  • 1 rovell d’ou
  • 1 c/s de ceba de Figueres picada
  • Tabasc
  • Salsa Perrins
  • Oli
  • Pebre

Preparació:

  1. Talla el salsitxó amb el ganivet a dauets petits i reserva’l.
  2. Per fer la salsa, emulsiona el rovell d’ou amb la mostassa, unes gotes de salsa Perrins, tabasc al gust, oli i pebre.
  3. Incorpora el salsitxó, així com el cogombret i la ceba de Figueres picats ben petits.
  4. Remena bé i serveix en un motlle, decora amb uns brots i acompanya’l de torradetes.

Delicatessens de pop

Amb aquest entrant tan gourmet, et recomanem que deixis brillar l’artista contemporani que portes dins a l’hora de decorar el plat.

Ingredients:

  • 2 patates
  • 1 pota gruixuda de pop cuit
  • 600 g de fumet de peix
  • 200 g d’espinacs frescos
  • Pebre
  • Allioli d’ou
  • Salsa romesco

Preparació:

  1. Pela les patates i talla-les a daus.
  2. Talla el pop cuit a rodanxes.
  3. Bull les patates amb el fumet de peix.
  4. Quan les patates estiguin cuites, afegeix-hi els espinacs.
  5. Tritura la barreja.
  6. Escampa el pebre per sobre les rodanxes de pop i, a sobre, posa-hi una mica del puré d’espinacs i patates que acabes de preparar, juntament amb una mica d’allioli i salsa romesco.
  7. Preescalfa el forn a 220 °C durant 5 minuts i, després, gratina-ho durant 8 minuts.
  8. Decora el plat on ho serviràs amb les tres salses i col·loca-hi a sobre les rodanxes gratinades.

Que tinguis unes bones festes! I recorda que trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues i a la web de compra.

Vols més idees? Aquí trobaràs més receptes!