3 cremes sorprenents per fer passar el fred
Aquests últims dies les temperatures han baixat força i quan fa fred, gaudir d’un plat calent es converteix en tot un plaer, oi? Avui hem preparat una selecció de cremes més enllà de les tradicionals, per sorprendre’t alhora que et reconfortes. Les proves?
Crema de carxofes
Ingredients (4 persones):
- 1 porro
- 10 carxofes (reserven dues per fer el cruixent)
- Oli d’oliva verge extra
- Caldo de pollastre
- Julivert
- Sal i pebre
- Nata
- 4 talls de pernil salat
Preparació:
1 Netegem bé el porro, el tallem en 4 o 5 parts i el posem a la cassola amb una mica d’oli d’oliva.
2 Netegem les carxofes, traiem les fulles verdes i el borrissol del centre. Les partim en quarts i les afegim a la cassola. Al cap d’una estona hi sumem julivert i ho cobrim amb aigua, hi posem un polsim de sal i ho deixem coure uns 20 minuts.
3 Un cop cuit, traiem les verdures i les triturem afegint caldo mica en mica fins a aconseguir la textura de puré. Un cop la tinguem, ho passem tot per un colador.
4 Per servir, hi posem una mica de pebre.
5 Per fer la guarnició, pelem les carxofes reservades, les tallem en grills i les fregim en oli d’oliva. El pernil cruixent el farem al forn durant uns 15 minuts a 150º C.
Crema de moniato al curri
Ingredients (4 persones):
- 2 moniatos mitjans
- 4 pastanagues
- 1 patata petita
- ½ ceba
- Caldo vegetal
- 2 cullerades de formatge fresc batut
- ½ culleradeta de curri
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació:
1 Piquem la ceba en juliana, tallem les pastanagues ja pelades en rodanxes i els moniatos i la patata, també pelats, en daus grans.
2 Escalfem dues cullerades d’oli d’oliva en una cassola i ho sofregim tot fins que quedi dauradet. Ho cobrim amb caldo, afegim el curri i una mica de sal i pebre.
3 Ho bullim tot i deixem que es cogui a foc mig durant 15-20 minuts.
4 Un cop les verdures siguin toves, ho triturem amb la batedora perquè ens quedi un puré ben fi. Si et queda molt espès pots tirar-hi una mica de caldo.
5 Afegim el formatge fresc i ho barregem una mica amb una cullera. La crema està llesta per servir-la ben calenta.
Crema de cigrons amb bolets
Ingredients (6 persones):
- 80 g de porro
- 70 g de ceba
- 1 gra d’all
- 30 g d’oli d’oliva verge extra
- 180 g de xampinyons o bolets xiitake
- Sal
- 60 g de vi blanc
- 200 g de cigrons cuits
- 500 g de caldo de verdures
- Pebre negre
- ½ culleradeta de pebre vermell
- 120 g de nata líquida
- 30 g de mantega
Preparació:
1 Netegem i trossegem totes les verdures.
2 Escalfem l’oli en una cassola i hi sofregim el porro, la ceba i l’all. Afegim els bolets i deixem que es cogui tot bé.
3 Hi aboquem el vi i deixem reposar fins que trenqui el bull.
4 Hi posem els cigrons, el caldo, el pebre i el pebre vermell i esperem a que s’acabi de coure durant uns 15 minuts.
5 Per acabar, només caldrà afegir la nata i la mantega, passar per la batedora i servir.
6 Com a guarnició, et recomanem afegir-hi una mica de ceba acabada de fregir.
Esperem que la nostra selecció de cremes hagi sigut del teu gust i que t’ajudi a passar un dia deliciós. Bon profit!