3 begudes refrescants per fer passar la calor
Quan la calor apreta és necessari hidratar-se bé! Avui et portem tres propostes de begudes refrescants per ajudar-te a passar aquests mesos sufocants i gaudir d’una estona divertida a la cuina!
Orxata
L’orxata és la reina de l’estiu! Aquesta beguda que acostumem a comprar feta, no pot ser més fàcil d’elaborar si et fas amb unes bones xufles.
Ingredients:
- 300 g de xufles de València
- 1 l d’aigua molt freda
- 95 g de sucre
Preparació:
- Posa les xufles en un recipient amb aigua durant 8 hores. Canvia un parell de vegades l’aigua.
- Una vegada rehidratades les xufles, esbandeix-les.
- Tritura les xufles amb 700 ml d’aigua molt freda.
- Premsa i tamisa la pasta obtinguda posant-la en un colador una gasa, embolicant la pasta i estrenyent-la bé, per a treure tot el seu suc.
- Afegeix a l’orxata que hem obtingut els altres 300 ml d’aigua molt freda. Remou i torna-la a colar per a eliminar qualsevol residu de xufla triturada.
- A aquest extracte final afegeix el sucre, agitant-lo bé per a dissoldre’l.
Llimonada de nabius
Una llimonada fresqueta sempre entra bé! I si li afegeixes uns quants fruits vermells com aquests nabius, ja la fas completament irresistible!
Ingredients:
- 150 g de nabius
- 70-120 g de sucre
- 3 o 4 llimones
- 1 l d’aigua
Preparació:
- Comença fent un almívar de nabius posant a escalfar 250 ml d’aigua amb la quantitat de sucre desitjada i la pell de mitja llimona durant un parell de minuts. Baixa el foc, afegeix els nabius i cou-los uns 8 minuts fins que estiguin ben tous. Deixa refredar.
- Fes el suc de llimona i cola’l en una gerra.
- Cola l’almívar de nabius a sobre i afegeix aigua freda.
- Posa la llimonada a la nevera.
Frapuccino
Si ets amant del cafè, aquesta beguda està feta per a tu! Refrescant, dolceta i amb tot el sabor del cafè. Tota una temptació!
Ingredients:
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata líquida per a muntar
- 40 g de sucre
- 10 g de cafè soluble
- 20 g de cacau en pols
- 20 ml de cafè exprés
- Glaçons de gel
Preparació:
- Comença triturant dotze o catorze glaçons en una picadora i reserva’ls en un bol dins del congelador mentre que prepares la resta.
- En el got d’una batedora tira-hi la llet, la nata, el cafè soluble, el cafè exprés, el sucre i el cacau en pols.
- Tritura bé fins que es barregin tots els ingredients durant un minut aproximadament.
- Incorpora el gel picat.
- Reparteix en dos gots i decora amb cacau en pols.
Esperem que gaudeixis d’aquestes begudes tan refrescants!
També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/coctels-sense-alcohol-per-la-revetlla/