El nostre blog

Publicado el dia

Per què has de tastar la cervesa artesana La Seu Bella?

L’Oscar Silva fa una cervesa artesana que és una autèntica delícia! S’anomena La Seu Bella i només la podràs trobar a Plusfresc. Fa uns dies vam tenir l’oportunitat de xerrar amb l’Oscar i que ens expliqués per què aquesta cervesa és tan especial i gustosa.

Et deixem l’entrevista que li vam fer:


Què fa especial aquesta cervesa?

Primer de tot, es tracta d’una cervesa artesana, és a dir, està feta amb productes naturals sense additius. No està filtrada ni tampoc pasteuritzada i per això no perd moltes de les seves propietats nutritives.

Perquè recomanaries tastar-la?

Per la curiositat i pel plaer de trobar nous sabors i aromes. A més, és fantàstic gaudir d’una cervesa elaborada en petita escala, feta amb molta cura i estima.


Quin procés es fa servir per elaborar-la?

A diferència de la fabricació del vi, en la que premsant el raïm ja s’aconsegueix un most amb sucres fermentables pel llevat, l’elaboració de cervesa requereix uns processos previs que permetin obtenir aquest substrat. El midó que conté el cereal no pot ser assimilat directament pel llevat, i per tant primer ha de ser transformat en maltosa (sucre que el llevat sí pot consumir). Per això és necessari maltejar i posteriorment macerar el cereal maltejat amb aigua a la temperatura adequada.

Iniciem la maceració i després extraiem tota la malta, la fem bullir i comencem a afegir els llúpols que donaran sabors i aromes. Per últim, fermentarà durant 2 setmanes. En acabar, procedim a l’envasat i etiquetatge. La cervesa ha de madurar unes 3 setmanes i a partir d’aquest moment ja es pot consumir.

En què es diferencia de les cerveses industrials?

Es diferencia en moltes coses, però em centraré en tres aspectes:

  1. Les nostres cerveses estan vives.
    Van evolucionant amb el temps perquè no filtrem ni pasteuritzem. De fet, les nostres cerveses tenen data de consum preferent i no data de caducitat com les industrials.
  1. La nostra finalitat és proveir de bones cerveses.
    Entenent com a tal una cervesa elaborada amb productes de qualitat on el factor més important són els sabors i les aromes finals. Així obtenim cerveses més complexes però també suaus.
  2. Les cerveses artesanes estan elaborades per petites empreses locals, independents i properes al consumidor.
    On el treball el fan les persones amb una mínima ajuda de les màquines i molta cura i estima pel que fan i això es nota!


Hi ha una cervesa especial per cadascú?

Sí, definitivament. Sempre dic que si una persona no li agrada la cervesa, és perquè mai ha provat aquella cervesa que li agrada. Amb això vull dir que la cervesa és un món molt complex, hi ha desenes d’estils amb les seves variants. Rosses, pàl·lides, torrades, negres, amargues, dolces, àcides…

En el cas de les cerveses La Seu Bella trobareu una cervesa suau amb un punt de dolçor aportat per blat, però amb caràcter, poc amarga i densa.


Quins aliments combinen millor amb aquesta cervesa?

Aquesta cervesa combina molt bé amb plats elaborats amb peix, marisc, paella, cuina japonesa, també marida molt bé amb salsitxes fumades i per descomptat, amb aperitius salats i formatges suaus.


Per acabar, tens algun consell per servir bé la cervesa?

  • Aquest tipus de cerveses volen un tracte amable amb la temperatura, hem de consumir-la a la temperatura adient per gaudir-la amb la màxima expressió, en aquest cas entre 8-10?°C.
  • Sempre en got! Millor un got tipus Weizen, que és estret i allargat.
  • 1 o 2 dits d’escuma per protegir de l’oxidació. Després a gaudir! 😉