La nostra història
95 anys és gairebé un segle i durant aquest temps han passat tantes coses! Acompanya’ns per aquest recorregut a través de la història de Plusfresc i te les explicarem.
Tot va començar l’any 1929 gràcies a Rafael Pujol Sala, un home emprenedor de Puigverd d’Agramunt que provenia d’una família de pagesos. En Rafael va guanyar un petit premi de loteria que li va permetre comprar el Momotombo, una botiga de queviures i productes de drogueria al carrer de l’Estereria de Lleida.
Amb la seva esposa, la Carme Solanes, que s’ocupava d’atendre i cobrar els clients, van anar fent prosperar la botiga. Venien comestibles, però el punt fort eren els productes de drogueria i les pintures.
Els anys 30 van ser complicats amb la Guerra Civil: durant la batalla de Lleida el carrer de l’Estereria va estar molt afectat per un bombardeig i la botiga es va cremar. Però no van defallir i van aprofitar el magatzem del carrer de Lamarca. Més tard, l’any 1939, es van traslladar a la Plaça de la Sal.
Els anys 50 van dur molts canvis: es va començar a vendre tant al detall com a l’engròs, es va comprar el primer camió i la botiga es va ampliar al local del costat (una farmàcia). Ja hi havia 30 treballadors i 5 seccions: alimentació, drogueria, perfumeria, pintura i fotografia.
Durant els anys 60, la botiga es va convertir en el primer supermercat d’autoservei de Lleida, el Supérette Pujol. Aquella idea, innovadora per a l’època, va ser un èxit rotund, i la gent va poder descobrir una nova manera de fer la compra.
A finals dels 70, després d’un moment crític, es va constituir la societat SUPERMERCATS PUJOL, SA (SUPSA) i s’abandonà la venda de productes químics i pintures per centrar-se en l’alimentació. Era l’època del Plus Discount, que oferia preus molt atractius. Per substituir la venda a l’engròs, que ja no resultava rendible, es van obrir franquícies als pobles.
A partir dels 80, el Plus va començar a assemblar-se al que coneixem actualment. S’apostà pel tracte personal i els productes frescos de proximitat: es van estrenar la secció de fruita i verdura i les primeres carnisseries. Les peixateries, en canvi, no arribarien fins més endavant, l’any 1993.
Als anys 90, també vam canviar-nos de nom per reflectir millor el nostre compromís amb l’alimentació de qualitat, un compromís que avui es manté viu en les 87 botigues i els més de 1.400 treballadors, tots amb el mateix esperit de servei que va inspirar el Rafael i la Carme.