Avui: Un menú equilibrat
Avui et portem un menú complet ben saludable i equilibrat!
Amanida tèbia amb pera i formatge
Temps preparació: 10 min
Temps cocció: 7 min
Dificultat: fàcil
Valoració nutricional:
Kcal totals del plat: 576
Hidrats: 28 (19%)
Proteïnes: 13 (9%)
Greixos: 45 (75%)
INGREDIENTS
– 1 rodanxa de massa de pasta fullada
– 1 rodanxa de formatge de cabra
– 1 pera
– 4-5 ametlles laminades
– enciams: escarola, canonges, fulla de roure
– oli d’oliva, vinagre, sal i pebre
PREPARACIÓ
- Talla 1 disc o rodanxa de la pasta fullada una mica més grans que les rodanxes de formatge. Escalfa el forn, posa-la en una safata i cou-la a forn fort (180-200?°C) durant 2 minuts (fins que s’hagi daurat)
- Neteja els enciams amb aigua, eixuga’ls i trosseja’ls.
- Pela la pera i talla-la a làmines fines.
- Posa un rajolí d’oli en una paella i posa les ametlles, daura-les al foc, sense deixar-les cremar. Quan comencin a torrar-se retira-les del foc i col·loca-les sobre un plat perquè refredin.
- Disposa en un plat la barreja d’enciams i per sobre afegeix les làmines de la pera i les ametlles torrades. Amaneix tot amb sal, pebre, vinagre i oli.
- Mentrestant col·loca sobre els discs de pasta fullada cuita la rodanxa de formatge. Posa-hi una mica de pebre i oli i escalfa-les al forn fins que es comenci a fondre.
- Retira-ho i col·loca al mig del plat un disc amb el formatge calent i ja estarà llest per servir.
Temps preparació: 5 min
Temps cocció: 10 min
Dificultat: fàcil
Valoració nutricional:
Kcal totals del plat: 285
Hidrats: 9 (3%)
Proteïnes: 156 (55%)
Greixos: 120 (42%)
INGREDIENTS
– 1 llenguado de ració de 200 g
– Sal, pebre blanc
– 1 cullerada d’oli
Per a la salsa verda
– 35 g de julivert picat
– 35 g de menta fresca
– Suc de mitja llimona
-1 culleradeta de mostassa
– 1 cullerada d’oli
– 20 g de tàperes
PREPARACIÓ
- Posa sal i pebre al llenguado.
- Escalfa una paella o planxa i cuina el peix durant 5-6 minuts. Retira’l i reserva’l.
- Barreja el suc de llimona i la mostassa, afegeix l’oli i remena-ho.
- Pica el julivert, la menta i les tàperes, afegeix-ho a la barreja anterior.
- Serveix el llenguado amb la salsa verda.
Batut de plàtan i llet d’arròs
Temps preparació: 5 min
Temps cocció: 0 min
Dificultat: fàcil
VALORACIÓ NUTRICIONAL
Kcal totals del plat: 174
Hidrats: 154 (88%)
Proteïnes: 16 (9%)
Greixos: 4 (2%)
INGREDIENTS
– 100 g de plàtan (pelat)
– 1 cullerada de mel
– 75 cl de llet d’arròs
– Unes gotes d’essencial de vainilla (opcional)
PREPARACIÓ
- Pela el plàtan, talla’l a rodanxes i reserva’n una per decorar.
- Tritura la resta al vas de la batedora junt amb la mel i la llet d’arròs fins a tenir una crema homogènia.
- Posa-ho en una copa i decora amb una brotxeta amb la rodanxa de plàtan reservada.
Esperem que gaudeixis d’aquest menú!