Avui: un menú exòtic
A la nostra cuina hi ha moltes influències de tot arreu. Avui ens hem fixat en la cultura del Magreb. És per això que hem preparat un menú exòtic que t’encantarà i que té reminiscències àrabs.
Aquí et deixem un menú amb receptes fàcils i gustoses i amb un toc exòtic!
CUSCÚS AMB SALMÓ, ESPÀRRECS I BOLETS
El cuscús és una alternativa molt gustosa a l’arròs o la pasta. Amb el salmó, conforma un plat molt saludable.
SEITÓ ESCABETXAT AMB AMANIDA DE GERMINATS
La tècnica de l’escabetx la devem als àrabs, concretament de Pèrsia, i que està plenament incorporada a la nostra cuina. Prova aquest seitó escabetxat!
Ingredients
– 100 g de seitons
– 1/2 cabeça d’alls
– 1/2 copa de vinagre blanc
– 1 fulla de llorer i 1 branquilló de farigola
– 1/2 cullerada de pebre vermell i 1/2 de pebre negre en gra
– ½ copa d’oli d’oliva
– germinats variats per a la guarnició del plat
Preparació
Prepareu l’escabetxat: escalfeu en una paella l’oli amb la mitja cabeça d’alls i daureu-la; retireu-ne els alls i reserveu-los.
A la mateixa paella amb l’oli, afegiu-hi el llorer, la farigola, el pebre negre en gra, el pebre vermell i el vinagre. Deixeu-ho coure uns minuts i retireu-ho del foc.
Renteu els seitons i retireu-ne l’espina, però deixeu-ne la cua. Poseu-hi sal i pebre i passeu-los per farina. Fregiu-los amb oli calent durant uns segons i col·loqueu-los en una cassola de fang.
A la cassola amb el peix, afegiu-hi els alls i l’escabetxat i deixeu-ho refredar.
Serviu-ho amb una amanida feta amb una barreja de germinats.
Segur que si penses en un té àrab, et ve al cap el té amb menta. La menta és una herba molt apreciada i aromàtica. Comprova-ho afegint-la a la taronja!
Bon profit! Esperem que t’hagi agradat aquest menú exòtic.