El nostre blog

Publicado el dia

Avui: un menú de temporada

Cada cop som més conscients de la importància de menjar productes locals i de temporada. No només aprofitem tots els seus nutritents i gaudim del seu gust amb tot l’esplendor, sinó que a més afavorim un consum responsable amb el medi ambient i el planeta.

A Plusfresc trobaràs els productes de temporada i directes del productor local lleidatà. Avui, però, anem una mica més enllà i t’oferim una idea de com cuinar-los en un menú complet. A més, i com sempre, es tracta de receptes sanes i saludables: amb un primer vegetarià, ric en fibra, un segon compatible amb dieta baixa en sal i unes postres baixes en sucre i calories. Això sí, tots tres plats boníssims!

Primer: Carxofes amb Samfaina i Pesto

Les carxofes són una verdura-flor molt més polivalent del que habitualment pensem. Amb aquesta recepta la gaudiràs amb tot el seu potencial i el de les verdures que fan la samfaina: pebrot, tomàquet, albergínia i ceba. I per últim, el pesto li donarà un toc aromàtic deliciós.

BSU1 1r

Segon: temps de quaresma: Bunyols de bacallà

No hi ha quaresma sense bacallà. Aquest peix és un bé de déu i molt tradicional a la cuina catalana, tant és així que a Catalunya és l’únic lloc del món que hi ha botigues dedicades exclusivament a aquesta varietat de peix. Una de les receptes més típiques són els Bunyols de Bacallà, aprofitant que ara està al seu millor moment. Adicitius!

BCO2 2n

I de postres: Compota de poma

La poma està ara en el seu moment i, tot i que sola està deliciosa, avui te la oferim en compota, aromatitzada amb canella i pell de llimona. Prova, prova!

BCO7

I recorda, moltes més receptes sanes i delicioses a l’apartat Receptes, a càrrec de la Clínica de Nutrició de la Dra. Antonieta Barahona. Anima’t a cuinar-les!