Avui: un menú de Quaresma
Després del “tot s’hi val” de Carnestoltes, a Catalunya el calendari catòlic marca l’inici de la quaresma o, el que és el mateix: austeritat. Evidentment, la tradició també ho ha afegit al menjar, on la norma bàsica és (o, millor dit, era), no menjar carn, sobretot els divendres.
Aquests quaranta dies destinats a reforçar la fe no ens han de fer perdre la fe en els bons menjars. I si no, mira quins menú de quaresma més deliciós t’he preparat:
Les humils i senzilles patates, un ingredient estrella per la seva austeritat durant la quaresma, pot resultar un món de gustos i complexitat. I si no, prova aquesta senzilla recepta plena de sabor!
El peix no està prohibit durant la Quaresma, i en concret, el bacallà ha estat l’estrella dels peixos perquè antigament era el que millor es conservava i el que millor es traslladava per tota la península ibèrica. Et deixem una recepta per a que el gaudeixis amb tota la seva plenitud.
Potser l’aliment més famós de Quaresma és la mona. Aquest pastís engalanat amb plomes i un ou de xocolata és una de les nostres tradicions més preuades i ha derivat en veritables obres d’art. Et convidem a realitzar unes postres amb xocolata molt originals que recorden l’elaboració d’una mona i que, a més, porten fruita.
Au, gaudeix de la Quaresma en família i a l’entorn d’una bona taula!