Trucs per aprofitar bé les verdures
Ja són molts els qui redueixen el malbaratament planificant el seu menú setmanal o fent la llista de la compra, però sabies que encara hi ha molts aliments que, tot i ser segurs i nutritius, acaben a les escombraries cada dia?
Moltes parts de les verdures es poden aprofitar, però ben sovint les llencem per desconeixement. El xef Víctor ens ha donat alguns consells per treure’n tot el suc!
SI ET SOBREN FULLES DE…
- Pastanaga: Tritura-les amb oli, pinyons i una mica de sal. El resultat? Un pesto deliciós pel teu pròxim plat de pasta.
- Remolatxa: Les pots fer saltades o al vapor i et quedaran boníssimes.
- Rave: Afegeix-les als teus guisats quan només faltin 5 minuts i ja ho veuràs!
- Api: Posa’n a qualsevol amanida o suc i faràs que passin al següent nivell.
I també pots utilitzar la part verda de la ceba tendra, els porros o els calçots per aromatitzar brous o sofregits, o picar-la per donar el toc final a un plat.
I AMB LA RESTA…
- La pell de la ceba: Asseca-la al forn, a baixa temperatura, i despres polvoritza-la i fes-la servir per aromatitzar qualsevol plat.
- El cor del bròquil: El pots afegir a una crema de verdures o fins i tot en pots fer un carpaccio: només l’has de tallar ben finet i posa-hi un raig d’oli i una mica de sal.
- Les peles de patata: Estén-les bé, enforna-les uns 20 minuts a 200 ºC i obtindràs unes xips ben cruixents!
Ah! I guarda’t totes les verdures que et vagin sobrant al llarg de la setmana, perquè en podràs fer un brou ben nutritiu i gustós.
Coneixies tots aquests trucs? Des de Plusfresc t’animem a que els posis en pràctica. D’aquesta manera no solament estaràs ajudant al planeta, també descobriràs noves maneres d’enriquir els teus plats! Així que el pròxim cop que facis la teva compra, recorda totes les possibilitats que amaguen les teves verdures preferides.
Vols més consells per combatre el malbaratament alimentari? Aquí te’n deixem uns quants.