Romesco: una salsa molt versàtil.
Tant per llepar-se els dits com per sucar pa: la salsa romesco és una joia de la cuina catalana que només veure-la fa entrar gana, i amb el fred arriba l’època de menjar-la!
D’origen tarragoní, el romesco és famós per ser el complement ideal per a les verdures a la brasa, especialment dels calçots (i els pitets, els guants, els tovallons…), però el seu gust és tan bo, que cada cop s’utilitza més en receptes d’ingredients totalment diferents. T’animes amb alguna de les nostres combinacions preferides?
1) Peix amb romesco: no dubtis a afegir la salsa a la base del teu sofregit o fumet de peix! Nosaltres et recomanem el rap, ja que té sabor suau que et permetrà gaudir de tots els matisos de la salsa.
2) Formatge amb romesco: has tastat el formatge amb romesco? Et proposem que incloguis aquesta salsa a la teva propera taula de formatges o, fins i tot, pots apostar per un snack calent com aquestes boletes fregides de formatge per una explosió de sabors que t’encantarà.
3) Patates braves amb romesco: les patates braves mai passen de moda, per això cada cop hi ha més innovació al voltant del seu format i la seva salsa. Les has tastat amb una mica de la salsa? La dolçor de les nyores dóna un toc espectacular.
4) Brotxetes de llagostins amb romesco: una proposta d’aperitiu deliciós i acolorit. Pots fer els llagostins a la planxa si busques un entrant més lleuger o arrebossar-los per fer-los encara més gormands…