Receptes per combatre la calor
La calor et treu la gana? Tenim un menú que te la tornarà de cop: amanida, ceviche i gelat elaborats amb productes frescos… ben frescos!
Amanida d’espinacs i tres carpaccios
Aquesta amanida tan refrescant i vistosa és una recepta de la Mireia i la Judit de Lemmons Secrets.
Ingredients:
- 200 g d’espinacs “baby”
- 1 alvocat gran
- 300 g de maduixes
- 2 peres grans
- 1 llimona
- Oli d’oliva verge
- 1 cullerada de cúrcuma
Preparació:
- Tallem a làmines les peres, l’alvocat i les maduixes.
- Disposem els espinacs de manera que formin la base del plat.
- Hi posem un pis de làmines de pera, un altre d’alvocat i a sobre, les maduixes.
- Barregem el suc de la llimona amb la cúrcuma i la sal i batem mentre hi anem incorporant oli. Decorem l’amanida amb el resultat.
Ceviche d’orada amb poma i mango
Una recepta d’Eat Biotiful molt ràpida de fer si a la secció de peixateria de Plusfresc ens demanes que et traguem les espines, la pell, el cap i la cua de l’orada.
Ingredients:
- 1 orada
- 1 alvocat
- 4-5 branques de coriandre
- ¼ tassa de suc de llimona
- ½ mango
- ½ poma
- ½ cullerada de gingebre
- ½ tassa de llet de coco espessa
- ½ bitxo
- Sal i pebre
Preparació:
- Netegem i tallem a trossos l’alvocat i hi posem sal, oli, pebre i suc de llimona. Reservem.
- Tallem l’orada a daus i hi posem oli, sal, pebre, bitxo, suc de llimona i llet de coco. Barregem.
- Afegim a l’orada el mango i la poma tallats a daus, l’alvocat, una cullerada de gingebre i el coriandre.
- Tornem a barrejar bé i guardem la mescla a la nevera 30 minuts.
Gelat de figues i nous
D’aquí poc les figues tornaran a les nostres botigues, i per celebrar-ho què millor que utilitzar-les per fer aquesta altra recepta d’Eat Biotiful? Un gelat boníssim sense lactosa ni sucres afegits, perfecta per la calor.
Ingredients:
- 2 plàtans
- 6 figues
- 1 got de nous pelades
- 1 got de llet vegetal
Preparació:
- Tallar els plàtans i les figues en trossets i congelar-los durant 4 hores.
- Batre la fruita congelada juntament amb les nous i la llet vegetal.
- Decorar amb trossos de figa.
Què, ve de gust o no ve de gust?