La fusta de formatges ideal
Una fusta de formatges pot semblar ben senzilla de preparar, però amb tantes opcions, costa de decidir què incloem i què no. Per sort, només hi ha un ingredient que no hi pot faltar mai: la varietat!
ELECCIÓ DELS FORMATGES
Volem que siguin molt diferents a nivell de textures, gustos i orígens. Com a norma general, com a mínim hi hauria d’haver:
- Formatge suau o fresc, com per exemple el Brie o el Camembert.
- Formatge blau, de sabor intens i inconfusible.
- Formatge curat, com l’Idiazabal o el parmesà.
I perquè sigui una selecció de 10, et recomanem:
- Formatge semicurat, de l’estil del Gouda o el Comté.
- Formatge de cabra (el rulo és un clàssic, però també et recomanem el d’El Canadell).
- Un element sorprenent, com el formatge Urgèlia en oli. Boníssim!
ACOMPANYAMENTS
I ja que el que volem és descobrir les combinacions més delicioses, també hi podem posar:
- Pa, torradetes o bastonets, és clar!
- Fruita: queden especaculars el raïm, la pera, la poma o la fruita dessecada, com les panses.
- Fruits secs: avellanes, nous, ametlles…
- Codonyat i melmelada
- Mel
- Embotits: pernil, fuet…
- Altres acompanyaments: olives, tapenada…
PREPARACIÓ
El primer pas és col·locar uns quants bols per la melmelada, les olives o altres elements que en necessitin. Després posa sobre la fusta els formatges a temperatura ambient tallats de diverses maneres (cubs, bastons…). Continua amb el pa i la xarcuteria i finalment emplena els espais restants amb la fruita i els fruits secs.
Un últim consell? Serveix-la acompanyada de vins de proximitat com Lo Mandoni i Lo Indíbil.
Ja tens ganes de començar a preparar-la? Trobaràs una gran selecció de formatges i acompanyaments a les nostres botigues i a la web de compra.
I si t’agrada el formatge però et ve de gust alguna cosa més dolça, no et perdis aquesta recepta de pastís d’Idiazabal!