El nostre blog

Publicado el dia

La fusta de formatges ideal

Fusta de formatges

Una fusta de formatges pot semblar ben senzilla de preparar, però amb tantes opcions, costa de decidir què incloem i què no. Per sort, només hi ha un ingredient que no hi pot faltar mai: la varietat!

ELECCIÓ DELS FORMATGES

Volem que siguin molt diferents a nivell de textures, gustos i orígens. Com a norma general, com a mínim hi hauria d’haver:

  • Formatge suau o fresc, com per exemple el Brie o el Camembert.
  • Formatge blau, de sabor intens i inconfusible.
  • Formatge curat, com l’Idiazabal o el parmesà.

I perquè sigui una selecció de 10, et recomanem:

  • Formatge semicurat, de l’estil del Gouda o el Comté.
  • Formatge de cabra (el rulo és un clàssic, però també et recomanem el d’El Canadell).
  • Un element sorprenent, com el formatge Urgèlia en oli. Boníssim!

Fusta de formatges

ACOMPANYAMENTS

I ja que el que volem és descobrir les combinacions més delicioses, també hi podem posar:

  • Pa, torradetes o bastonets, és clar!
  • Fruita: queden especaculars el raïm, la pera, la poma o la fruita dessecada, com les panses.
  • Fruits secs: avellanes, nous, ametlles…
  • Codonyat i melmelada
  • Mel
  • Embotits: pernil, fuet…
  • Altres acompanyaments: olives, tapenada…

PREPARACIÓ

El primer pas és col·locar uns quants bols per la melmelada, les olives o altres elements que en necessitin. Després posa sobre la fusta els formatges a temperatura ambient tallats de diverses maneres (cubs, bastons…). Continua amb el pa i la xarcuteria i finalment emplena els espais restants amb la fruita i els fruits secs.

Un últim consell? Serveix-la acompanyada de vins de proximitat com Lo Mandoni i Lo Indíbil.

Ja tens ganes de començar a preparar-la? Trobaràs una gran selecció de formatges i acompanyaments a les nostres botigues i a la web de compra.

I si t’agrada el formatge però et ve de gust alguna cosa més dolça, no et perdis aquesta recepta de pastís d’Idiazabal!