Coneixes els saníssims beneficis de menjar carabasses?
Grans, petites, rodones, allargades i, per Halloween, també amb cares! Les carabasses ens arriben de tantes maneres diferents com maneres tenim de cuinar-les: al forn amb espècies, farcides, gratinades, en bunyols, pastissos, cremes… L’únic difícil és triar quina recepta ens agrada més!
Sabies que, a més a més, les carabasses són saníssimes i un aliment molt complet? La Doctora Antonieta Barahona, de Clínica de Nutrició, ens explica un munt de beneficis d’aquest producte fresc:
– Genial per la visió i la pell: és rica en beta carotè, una substància que es transforma en vitamina A. Això li dóna una acció antioxidant que manté les cèl·lules joves i en bon estat.
– Promou l’eliminació de l’excés de líquids: ja que és rica en potassi i pobra en sodi.
– Bona per dietes de pèrdua de pes: tot i ser un aliment saciant, té un baix valor calòric, té moltíssima aigua i només un 5% de sucres. Súper lleugera!
– Afavoreix les bones digestions: gràcies al seu contingut en mucílags, que suavitzen i protegeixen la mucosa de l’estómac.
– Combat el restrenyiment: perquè té moltíssima fibra!
Com hem dit al principi, hi ha moltes maneres de cuinar les carabasses, i segur que en coneixeu un munt. Se’n poden fer amanides, xips, cremes… les opcions són infinites!