El nostre blog

Publicado el dia

Com triar una bona cervesa

Cervesa

El primer divendres d’agost és el Dia de la Cervesa i ens sembla una data molt ben trobada. Amb aquesta calor, què millor que una cervesa ben fresqueta? Si a aquesta pregunta respondries “qualsevol altra cosa”, potser és perquè encara no has trobar la millor per tu. N’hi ha de tants tipus que és quasi impossible que no existeixi la teva!

Classes de cervesa

La principal manera de classificar-les és segons el tipus de llevat que fan servir: lager i ale.

Lager

Són les que es beuen més aquí i a la resta del continent. El seu color sol ser clar, porten poc llúpol i tenen una graduació baixa (entre un 3,5 i un 5%). La millor manera de consumir-les és ben fredes.

  • Pale Lager: La cervesa de tota la vida, de color clar o daurat. Destaquen les Pilsner, que tenen un gust més amarg pel llúpol.
  • Dark Lager: Són d’un to caoba o marró fosc. Gust suau, del qual destaca el seu fons de malta.
  • Bocks alemanyes: Fort gust de malta, amb un regust dolç i de fruits secs.

Ale

En general són de fermentació alta i solen portar bastant de llúpol. Aquest tipus de cervesa és la preferida als països de parla anglesa com Gran Bretanya i els Estats Units.

  • India Pale Ale (IPA): Tenen un alt contingut d’alcohol. S’hi pot notar l’amargor del llúpol així com gustos florals i tocs de pi.
  • Pale Ale: Destaca el seu gust de llúpol, però menys que a les IPAs. També porten menys alcohol.
  • Brown Ale: Cerveses d’un to castany que solen tenir gustos torrats i acaramelats.
  • Stout: Cerveses pràcticament negres, amb moltes varietats de sabors. La més famosa és la Guinness.
  • Porter: Cerveses fosques amb malta torrada que es diferencien de les stout perquè tenen un cert regust de xocolata.
  • Belga: Porten un alt contingut d’alcohol, però no són amargues. Al contrari: són dolçes i afruitades.
  • Cervesa de blat: Fer servir blat enlloc de malta fa que obtinguis una cervesa clara perfecta per a l’estiu que combina molt bé amb la fruita. Algunes, com les americanes, recorden lleugerament al pa.
Cervesa

Cervesa de blat La Seu Bella

Te les recomanem perquè són cerveses de blat artesanals fetes aquí i com que no estan pasteuritzades ni filtrades conserven totes les seves propietats nutritives. Són suaus, poc amargues, amb certa dolçor i molt de caràcter.

Les cerveses La Seu Bella, incloent la seva nova IPA, les trobaràs exclusivament a Plusfresc.

Esperem que t’haguem pogut ajudar una mica a orientar-te pel món de la cervesa i que descobreixis ben aviat la que et refrescarà l’estiu.

També et pot interessar: Per què has de tastar la cervesa artesana La Seu Bella?