El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes d’arreu del món

Com han anat les vacances? Et ve de gust un viatge gastronòmic amb aquestes receptes? Prepara el teu davantal a la maleta i enfila’t a volar amb nosaltres! 3, 2, 1… ens enlairem!

Moussaka de Grècia

Ingredients:

  • 2 albergínies grans
  • 1 patata gran
  • 400 g de carn picada de xai (també pots utilitzar vedella)
  • 1 ceba petita
  • 1 pastanaga
  • 400 g de tomàquet triturat
  • ½ got de vi blanc sec
  • Timó, sal i pebre
  • Formatge ratllat i una tassa de beixamel

Preparació:

  1. Pelem la patata i la tallem a làmines de mig centímetre. Les fregim a la paella i reservem.
  2. Tallem les albergínies en làmines, hi posem sal i ho deixem sobre un colador perquè treguin el gust amarg. Les fregim lleugerament amb una mica d’oli i les deixem escórrer.
  3. Piquem la ceba i la pastanaga i ho coem amb una mica d’oli.
  4. Afegim la carn picada, salpebrem i hi afegim el timó i el vi. Quan tingui coloret, hi posem el tomàquet i deixem que la salsa redueixi fins que no tingui líquid.
  5. Muntem el plat en una safata fonda. Primer les patates, una capa d’albergínies, el tomàquet i la carn i repetim fins acabar amb l’albergínia a la part superior.
  6. Ho cobrim tot amb beixamel, decorem amb formatge ratllat i ho posem 15 minuts al forn a 180º i gratinem 5 minuts a 200º perquè quedi ben daurat. Que aprofiti!

Cuscús amb pollastre marinat del Nord d’Àfrica

Ingredients:

Pel pollastre marinat

  •  200 g de pit de pollastre
  • 1 ceba petita
  •  1 gra d’all
  • 1 llimona
  • 1 c/c de Ras el Hanout
  • 1 c/c de safrà
  • Coriandre fresc
  • Sal i pebre negre
  • 2 c/s d’oli d’oliva extra verge

Pel cuscús

  • 150 g de cuscús
  • 150 ml de brou de pollastre
  • 50 g d’espinacs
  • 1 c/s de panses
  • 1 c/s de pinyons
  • ½ c/c de Ras el Hanout
  • Menta fresca
  • Llimona
  • Sal
  • Oli d’oliva extra verge

Preparació:

  1. Pica molt fi l’all, la ceba i el coriandre i col·loca-ho en un bol.
  2. Esprem la llimona i afegeix el suc al bol junt amb l’oli d’oliva, el Ras el Hanout, el safrà, la sal i el pebre. Barreja-ho tot.
  3. Talla el pollastre en trossos petits, d’uns centímetres aproximadament. Col·loca’ls al bol i barreja-ho bé perquè s’impregnin. Deixa-ho a la nevera durant una hora.
  4. Posa els trossos de pollastre marinat en una brotxeta i passa-les per la planxa perquè quedin daurats.
  5. Per una altra banda, escalfa un parell de cullerades d’oli a la paella i posa a daurar els pinyons. Afegeix les panses fins que s’inflin una mica i posa a escalfar el brou en un cassó.
  6. Afegeix el cuscús a la paella i salteja’l un minut aproximadament. A continuació, afegeix els espinacs tallats en tiretes i poc després el brou de pollastre calent. Condimenta-ho amb la menta i el Ras el Hanout. Barreja-ho tot bé i serveix el plat.

3 Acarajé de Brasil

Ingredients:

  • ½ kg de “chicharos”
  • 1 ceba gran picada
  • Sal i pebre al gust
  • Oli

Preparació:

  1. Deixa els “chicharos” en aigua tota la nit perquè s’estovin. Un cop tous, renta’ls, escorre’ls i treu-los la pell.
  2. Pica’ls a la batedora i prepara un puré. Afegeix aigua de mica en mica i, quan tinguis una pasta espessa, afegeix la ceba picada, sal i pebre al gust.
  3. Posa oli a escalfar i, quan estigui calent, afegeix la pasta dels “chicharos” a cullerades i deixa que quedi daurada.
  4. Treu-los un cop cuits i posa’ls en una safata amb paper per escórrer l’oli.
  5. Si ho prefereixes, pots afegir-hi gambetes, peix, pollastre o qualsevol carn.

 

Final del trajecte! Esperem que t’hagi agradat el nostre viatge a través de quatre dels continents i les seves receptes. Ens encanta que ens hagis acompanyat i esperem poder viatjar molt més pel món dels sabors. Fins aviat!

Busques més receptes internacionals?

https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/peixos/com-fer-un-bon-sushi-casola/