3 receptes d’arreu del món
Com han anat les vacances? Et ve de gust un viatge gastronòmic amb aquestes receptes? Prepara el teu davantal a la maleta i enfila’t a volar amb nosaltres! 3, 2, 1… ens enlairem!
1 Moussaka de Grècia
Ingredients:
- 2 albergínies grans
- 1 patata gran
- 400 g de carn picada de xai (també pots utilitzar vedella)
- 1 ceba petita
- 1 pastanaga
- 400 g de tomàquet triturat
- ½ got de vi blanc sec
- Timó, sal i pebre
- Formatge ratllat i una tassa de beixamel
Preparació:
- Pelem la patata i la tallem a làmines de mig centímetre. Les fregim a la paella i reservem.
- Tallem les albergínies en làmines, hi posem sal i ho deixem sobre un colador perquè treguin el gust amarg. Les fregim lleugerament amb una mica d’oli i les deixem escórrer.
- Piquem la ceba i la pastanaga i ho coem amb una mica d’oli.
- Afegim la carn picada, salpebrem i hi afegim el timó i el vi. Quan tingui coloret, hi posem el tomàquet i deixem que la salsa redueixi fins que no tingui líquid.
- Muntem el plat en una safata fonda. Primer les patates, una capa d’albergínies, el tomàquet i la carn i repetim fins acabar amb l’albergínia a la part superior.
- Ho cobrim tot amb beixamel, decorem amb formatge ratllat i ho posem 15 minuts al forn a 180º i gratinem 5 minuts a 200º perquè quedi ben daurat. Que aprofiti!
2 Cuscús amb pollastre marinat del Nord d’Àfrica
Ingredients:
Pel pollastre marinat
- 200 g de pit de pollastre
- 1 ceba petita
- 1 gra d’all
- 1 llimona
- 1 c/c de Ras el Hanout
- 1 c/c de safrà
- Coriandre fresc
- Sal i pebre negre
- 2 c/s d’oli d’oliva extra verge
Pel cuscús
- 150 g de cuscús
- 150 ml de brou de pollastre
- 50 g d’espinacs
- 1 c/s de panses
- 1 c/s de pinyons
- ½ c/c de Ras el Hanout
- Menta fresca
- Llimona
- Sal
- Oli d’oliva extra verge
Preparació:
- Pica molt fi l’all, la ceba i el coriandre i col·loca-ho en un bol.
- Esprem la llimona i afegeix el suc al bol junt amb l’oli d’oliva, el Ras el Hanout, el safrà, la sal i el pebre. Barreja-ho tot.
- Talla el pollastre en trossos petits, d’uns centímetres aproximadament. Col·loca’ls al bol i barreja-ho bé perquè s’impregnin. Deixa-ho a la nevera durant una hora.
- Posa els trossos de pollastre marinat en una brotxeta i passa-les per la planxa perquè quedin daurats.
- Per una altra banda, escalfa un parell de cullerades d’oli a la paella i posa a daurar els pinyons. Afegeix les panses fins que s’inflin una mica i posa a escalfar el brou en un cassó.
- Afegeix el cuscús a la paella i salteja’l un minut aproximadament. A continuació, afegeix els espinacs tallats en tiretes i poc després el brou de pollastre calent. Condimenta-ho amb la menta i el Ras el Hanout. Barreja-ho tot bé i serveix el plat.
3 Acarajé de Brasil
Ingredients:
- ½ kg de “chicharos”
- 1 ceba gran picada
- Sal i pebre al gust
- Oli
Preparació:
- Deixa els “chicharos” en aigua tota la nit perquè s’estovin. Un cop tous, renta’ls, escorre’ls i treu-los la pell.
- Pica’ls a la batedora i prepara un puré. Afegeix aigua de mica en mica i, quan tinguis una pasta espessa, afegeix la ceba picada, sal i pebre al gust.
- Posa oli a escalfar i, quan estigui calent, afegeix la pasta dels “chicharos” a cullerades i deixa que quedi daurada.
- Treu-los un cop cuits i posa’ls en una safata amb paper per escórrer l’oli.
- Si ho prefereixes, pots afegir-hi gambetes, peix, pollastre o qualsevol carn.
Final del trajecte! Esperem que t’hagi agradat el nostre viatge a través de quatre dels continents i les seves receptes. Ens encanta que ens hagis acompanyat i esperem poder viatjar molt més pel món dels sabors. Fins aviat!
Busques més receptes internacionals?
https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/peixos/com-fer-un-bon-sushi-casola/