3 receptes per cuinar amb nens i nenes!
Aquests dies que estem tots a casa es poden fer llargs si no trobem coses a fer. Molts ens hem refugiat a la cuina per experimentar amb noves receptes, però i què passa amb els més petits? Ells i elles poden ajudar-nos a la cuina, i aprendre a fer plats que segur que els encanten. Ja veureu que cuinar amb nens pot ser molt divertit també per vosaltres!
És per això que hem recollit 3 receptes molt populars i senzilles perquè les menudes i menuts se sentin autèntiques xefs.
Muffins de bacon i formatge
- Necessiteu:
- 200 g de farina
- 130 g de formatge ratllat
- 100 g de bacon
- 2 ous
- 200 ml de llet
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 2 culleradetes de llevat
- Orenga, sal i pebre
- Mentre cuineu el bacon en una paella, barrejar en un bol els ous, la llet, l’oli, les espècies, el llevat i la farina.
- Un cop tot barrejat, afegir el bacon i el formatge, deixant-ne una mica per decorar.
- Posar la massa dins de motlles de magdalenes, sense arribar a dalt de tot, i decorar amb el bacon i el formatge restants.
- Cuinar al forn a 180ºC durant 15-20 minuts.
Galetes de mantega
- Necessitareu:
- 125 g de mantega sense sal
- 100 g de sucre
- 1 ou
- 3 gotes d’aroma de vainilla
- 250 g de farina
- Mesclar els ingredients en l’ordre de la llista, un a un, fins que quedi una massa uniforme i elàstica.
- Fer una bola amb la massa i embolicar-la amb paper film. Deixar-la dins la nevera durant 30 minuts.
- Estirar la massa amb un corró damunt d’una superfície gran enfarinada. Vigileu que la massa no quedi ni molt fina ni molt gruixuda.
- Tallar les galetes amb l’ajuda de motlles, gots o, fins i tot, un ganivet. Poseu-les en una safata amb paper de forn.
- Amb el forn pre-escalfat a 180ºC sense ventilador, posar les galetes a mitja alçada durant uns 15-18 minuts.
Brioix de iogurt
- Necessitareu:
- 3 ous
- 1 iogurt (feu servir el pot de iogurt per les mesures)
- 1 mesura de sucre
- 1 mesura d’oli de gira-sol
- 3 mesures de farina
- 1 sobre de llevat
- Una mica de sal
- Barrejar tots els ingredients primer a mà i després amb una batedora.
- Si voleu donar-li un toc diferent, ralleu pell de llimona o taronja dins la massa, o afegiu xocolata desfeta.
- Cobreix un motlle amb mantega i posa-hi la massa dins. Després, posa-ho dins el forn uns 40 minuts a 180ºC. Aneu punxant amb un escuradents per veure si està ben fet per dins.
A part d’aquestes receptes, també podeu demanar-los ajuda per preparar els menjars del dia a dia. Segur que se senten útils i, a més, apreciaran molt més que hi hagi bons plats a taula!