3 receptes de Setmana Santa
Comença Setmana Santa, una en la que totes i tots ens hem de quedar a casa. Tot i que segur que ens agradaria sortir i passar temps amb amics i familiars, a la nostra llar també s’hi poden fer moltes coses.
Una de les més interessants per molta gent és aprendre noves receptes, i quin millor moment per fer les més tradicionals de Setmana Santa? Ens les està explicant aquests dies Mireia Casamada al nostre Instagram, i avui us les deixem en escrit.
Un clàssic: Bacallà amb panses i pinyons
Ingredients: 2 talls de bacallà skrei, 1 ceba petita, 2 tomàquets petits, 2 ous, 1 fulla de llorer, 1 culleradeta de sucre, 20 panses de Corint, 2 culleradetes de pinyons, 50 ml d’oli, 2 cullerades de farina, sal i pebre al gust.
Elaboració
- Salpebrar el bacallà.
- Enfarinar-lo i fregir-lo en una paella.
- Reservar (sense paper absorbent).
- En una cassola posar l’oli de fregir el bacallà i sofregir la ceba tallada ben petita uns 15 minuts a foc suau. Salar al gust.
- Un cop estigui transparent tirar-hi el tomàquet triturat, les panses i el sucre.
- Deixar-ho coure a foc suau uns 15 minuts.
- Bullir els ous durant 15/20 minuts començant en aigua freda. Pelar-los i reservar-los.
- Sofregir el pinyons perquè quedin daurats en una mica d’oli.
- Un cop el sofregit estigui fet, afegir el bacallà, els pinyons i els ous durs.
- Deixar coure 5/10 minuts i ja es podrà servir.
Bunyols de quaresma irresistibles
Ingredients: 4 ous, 125 g de farina, 1 ¼ got d’aigua, 2 cullerades de sucre, 25 g de mantega, ratlladura de mitja llimona, sucre i anís dolç per arrebossar, i oli per fregir
Elaboració:
- Posar en un bol l’aigua, les dues cullerades de sucre i la mantega. Portar a bullir
- Un cop bulli tirar-hi la farina de cop. Remenar fins que la pasta es desenganxi de la paret del cassó.
- Ratllar la llimona i posar-li.
- Tirar els ous d’un en un a la pasta i anar barrejant bé abans de posar el següent.
- Deixar reposar un parell d’hores.
- Posar un cassó al foc amb força oli a foc suau.
- Quan estigui calent fer petites boles de la pasta i fregir-les.
- Deixar en paper absorbent.
- Arrebossar-los primer amb l’anís i després passar-ho pel sucre.
Per Setmana Santa… Mona de Pasqua!
Ingredients:
Pel pa de pessic: 125 g de farina tamisada, 125 g de sucre, 4 ous , una mica de mantega o margarina i farina per folrar el motllo, i 1 culleradeta de llevat químic.
Per la cobertura de xocolata: 125 g de xocolata de cobertura, 1 pot de nata líquida i 1 copeta de conyac.
Elaboració pa de pessic:
- Encendre el forn a 180 graus
- Posar el sucre i els ous en un bol i batre-ho fins a doblar el volum (se’n diu blanquejar els ous) amb una batedora.
- Posar-hi la farina i el llevat en dues tongades i barrejar.
- Folrar el motllo amb mantega i farina
- Enfornar durant 40 minuts sense obrir el forn.
- Desemmotllar, deixar refredar i tallar-la en dues llesques.
Elaboració de la cobertura:
- En un cassó al bany maria desfer la xocolata amb el conyac.
- Escalfar la nata líquida a part i incorporar-la de mica en mica a la cobertura sense deixar de remenar. Reservar a temperatura ambient perquè se solidifiqui.
Elaboració de la mona:
- Omplir el pastís amb una mica de cobertura.
- Escalfar la resta de xocolata al microones durant 10 segons.
- Escampar la resta de cobertura per sobre.
- Decorar amb ous de Pasqua.