Cansats de pensar un menú cada dia? Us ajudem!
Tot i que normalment ja hem de pensar un menú cada dia per menjar tota la família durant la setmana, ara tots fem tots els àpats a casa. Això implica tenir més imaginació a l’hora d’entrar a la cuina, i pot ser mentalment esgotador.
És per això que li hem demanat ajuda a la Doctora Antonieta Barahona, la nostra col·laboradora especialista en nutrició. Ella ens ha proposat una de menú per tot el mes, perquè pugueu adaptar-lo als vostres gustos i necessitats i així tenir una dieta rica i variada durant tot un mes.
Abans de començar, us donem algunes recomanacions de la doctora:
- El menú és una proposta que podeu adaptar als vostres gustos, necessitats i casuístiques determinades
- Podeu valorar-la en família per pactar canvis, però mantenint tots els grups d’aliments en consideració
- El menú està equilibrat per dia sencer, però podeu intercanviar els dies de la setmana
- L’esmorzar i/o berenar pot anar variant en funció de les preferències de cadascú, tenint com a orientació el bon criteri d’elecció d’aliments
- L’oli d’oliva verge extra, és el greix d’addició més saludable tant per cuinar com per amanir
- La beguda fonamental i necessària és l’aigua. Les altres begudes, consumir-les de forma ocasional
- Fruites, verdures i hortalisses han de ser presents als menús, són de consum diari
- La llet i els derivats làctics també són recomanables (si no hi ha al·lèrgia o intolerància)
- La ració correcta és la que cadascú se serveix i considera que vol menjar. Habituar-se a no repetir.
- Sempre que sigui possible cuinar amb aliments frescos, de temporada, proximitat i no processats.
Si voleu més consells de l’Antonieta Barahona, visita aquest article que vam fer fa poc.