Publicado el dia

Plusfresc col·labora amb les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa

El regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, juntament amb el director de Turisme de Lleida, Joan Baigol, ha presentat aquest matí unes noves jornades gastronòmiques, on les maduixes de Lleida seran les protagonistes.

L’objectiu principal de les jornades és potenciar la gastronomia de Lleida mitjançant la utilització de productes que diferencien a la ciutat de la resta, com és el cas de les maduixes. El projecte s’ha impulsat per Turisme de Lleida amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient, Supermercats Plusfresc i Hortivalls i es farà de l’11 al 19 de maig.

La participació de Plusfresc consistirà en que a 3 supermercats de Lleida (Sunka, Nova Balafia i Ciutat Campus), tindran a la venda Maduixa de Lleida. De maduixa de Lleida no se’n produeix molta, per aquest motiu només es vendrà en 3 establiments. La campanya comptarà amb la participació de 18 restaurants, que elaboraran més de 60 plats amb aquesta fruita lleidatana.

Joan Baigol ha destacat que l’eix fonamental de Turisme de Lleida és el vessant enogastronòmic i que, per aquest motiu, s’estan realitzant diverses accions orientades, tant a la millora de la gastronomia de Lleida com a la seva difusió. Baigol també ha recordat que la cuina de Lleida és una “cuina de producte”, fet que implica una cura especial a l’hora d’incorporar els productes locals dins d’aquesta cuina.

La maduixa de Lleida és una de les joies més desconegudes de l’Horta de Lleida, amb una mida més petita que les convencionals i molt delicada, però amb un gust extraordinari i un aroma i una dolçor excepcionals. Els restaurants que formaran part d’aquestes jornades gastronòmiques són: Bonum, Cal Nenet, Can Miquel, Celleret del Segre, El Cau de Sant Llorenç, El Celler del Roser, El Mirador dels Camps Elisis, Ferreruela, Gastronomik 2.0, Hotel NH Pirineus, Hotel Zenit Lleida Restaurant Llavorsí, l’Àlzumar, La Huerta, Neoparc, Oasis, QR Cafè, Santbernat i Xalet Suís.