Pit de pollastre farcit amb formatge
El pit de pollastre farcit amb formatge és un plat compatible amb dieta baixa en sucre, baixa en colesterol i sense ou.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 15 min
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 429
Hidrats: 13 (3%)
Proteïnes: 197 (46%)
Greixos: 200 (47%)
Ingredients
1 pit de pollastre desossat
sal, pebre negre
25 g de crema de formatge
1 cullerada de crema de llet
20 g de formatge parmesà
1 mica de cebollí picat
Per fer la salsa:
1/4 de got de vi blanc
2 cullerades de crema de llet
Preparació
Dins un bol, barregeu el formatge per sucar, el parmesà, el cebollí picat i la cullerada de crema de llet, i remeneu-ho fins a obtenir una consistència de pasta tova.
Obriu el pit de pollastre per la meitat i deixeu-ne una banda sense acabar de tallar (com si volguéssiu fer-ne un llibret).
Col·loqueu el pit de pollastre a sobre d’una làmina de paper de film transparent i cobriu-lo amb una altra làmina de film. Colpegeu la carn, amb algun estri pla, per afinar-la.
Traieu el pollastre del film i poseu-hi una capa del farcit de formatge. Doblegueu les dues cares del pit (com si tanquéssim un llibret). Saleu-lo per les dues cares.
Coeu-lo dins una paella amb un raig d’oli. Retireu-lo i reserveu-lo.
Per fer la salsa: a la paella on s’ha cuit prèviament el pollastre, afegiu-hi el vi blanc i la crema de llet; deixeu-ho reduir i poseu-ho per sobre del pollastre abans de servir.
Comentaris
El pollastre és una carn blanca: no és gaire rica en ferro, però és una bona font de proteïna. A més, és baixa en greixos i adequada per a tot tipus de dietes. Es paeix fàcilment i és força utilitzada en processos de malaltia digestiva en l’edat infantil i en la vellesa, ja que es mastega millor.